x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport „Caini" contra „lupi"!

„Caini" contra „lupi"!

15 Mai 2004   •   00:00
„Caini" contra „lupi"!

Dupa disputa din semifinalele Cupei Romaniei, in care Dinamo s-a impus lejer in dubla mansa, cele doua formatii se reintalnesc in aceasta seara pe arena din Stefan cel Mare, avand stari de spirit total diferite.

DANIEL STAN, ADRIAN SIMION

„Cainii" joaca cu gandul la titlu, in timp ce „lupii" spera intr-o minune pentru a scapa de retrogradare.

DIFICIL. Antrenorul dinamovistilor, Ioan Andone, considera ca meciul cu Petrolul este foarte greu, mai ales ca echipa va disputa al treilea meci in 6 zile: „Daca pierd, nu cred ca mai au sanse sa evite retrogradarea. Din acest motiv meciul va fi foarte greu, chiar daca noi i-am batut de 3 ori in acest campionat, in tur si in semifinalele Cupei." La Dinamo vor reveni cei trei suspendati cu Gloria, Barcauan, Alexa si Alistar.

VARIANTE. Intr-un interviu acordat site-ului oficial al clubului, Cosmin Barcauan spune ca echipa este putin obosita din cauza ritmului partidelor disputate, dar ca „nu facem un caz din asta". „Diferenta dintre Dinamo si Steaua se poate mari, dar si poate disparea. Depindem de noi si de jocul nostru, nu de rezultatele Stelei", a anticipat fundasul dinamovist. El crede ca „Petrolul este o echipa incomoda, care se desfasoara mai bine cand evolueaza in deplasare".

De la Europa la matineu

„Lupii galbeni" au ramas in cantonament dupa meciul de miercuri, cu Rapid. Florin Marin va avea absente notabile pentru meciul cu Dinamo. E vorba de Todoran si Negoita, suspendati, la care se adauga exclusii din lot Lita, Toporan si Mihalache. In schimb, este anuntata revenirea fundasului Nae Constantin. „Gazarii" nici nu se gandesc la un eventual bonus financiar din partea lui Gigi Becali, ci doar la pielea lor, pentru a reusi sa se salveze. De precizat ca, la inceputul campionatului, Ploiestiul avea doua echipe in prima divizie: Astra si Petrolul. S-a hotarat insa fuziunea celor doua, conducerea anuntand ca obiectiv participarea in cupele europene. In cele din urma, la final de sezon, orasul prahovean este pe punctul de a ramane fara formatie in primul esalon.

„Se creeaza un precedent periculos"

Anularea cartonasului galben al stelistului Laurentiu Dinita si, implicit, radierea suspendarii in vederea meciului de la Galati, a fost comentata plastic de administratorul-delegat al echipei Dinamo, Cornel Dinu: „Decizia are acoperire regulamentara, intrucat s-a pus in aplicare articolul 88, introdus la Adunarea Generala a FRF din 15 martie. Acum intervine problema de interpretare a acestui nou punct regulamentar, iar procedurile sunt destul de aproximative. Dupa parerea mea se creeaza cu aceasta ocazie un precedent extrem de periculos, care poate deschide o Cutie a Pandorei. Oricum, in general, in fotbalul romanesc se face mai mult rau de catre persoanele care isi desfasoara activitatea in afara gazonului, o stare de fapt care are adanci origini balcanice".
×
Subiecte în articol: sport