x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport „Copos se va bucura daca Dinamo ia titlul"

„Copos se va bucura daca Dinamo ia titlul"

08 Mai 2004   •   00:00

Maine seara, Giulestiul va fierbe. Ultimul derby al acestei editii de campionat se va consuma in epilogul rundei cu numarul 25. Rapid va primi replica liderului Dinamo, intr-o confruntare incarcata de orgolii, ce ar putea rezolva in mare masura ecuatia titlului.

MARIAN STEFAN, DANIEL STAN

Chiar daca prietenul sau, Mircea Rednic, nu se mai afla pe banca Rapidului, Ioan Andone recunoaste printre dinti ca are de luat o revansa dupa infrangerea suferita in tur. Nici presedintele Nicolae Badea nu uita usor dansul etalat in toamna de catre George Copos, chiar in tribuna oficiala a lui Dinamo.

Optimism visiniu

Viorel Hizo se pregateste pentru a doua sa victorie din acest mandat. „Jucam doar pentru noi. Lupta pentru titlu dintre Steaua si Dinamo nu ne intereseaza, la fel ca si motivatiile financiare dinspre Ghencea. Noi nu ne dorim decat victoria duminica." Optimismul domneste in tabara giulestenilor. Titular la ultimele sase victorii consecutive impotriva „cainilor", Vasile Maftei isi completeaza antrenorul: „Noi speram sa vina si a 7-a victorie, mai ales ca, dupa jocul cu Gloria, atmosfera la echipa a redevenit cum era inainte".

Ironii dinamoviste

De partea cealalta, „ros-albii" asteapta confruntarea cu Rapid ca pe o izbavire. La conferinta de presa de ieri, in ochii presedintelui Badea s-a intrevazut, sub ochelarii sai fumurii, o unda de speranta. „Sunt convins ca George se va bucura daca Dinamo castiga titlul", a afirmat boss-ul de la Computerland, amintind de afinitatea dinamovista a lui Copos. Cornel Dinu i-a tinut isonul. „Copos a fost dinamovist, dar nu se stie ce e cu el acum. Daca Dinamo o sa intre in posesia titlului, o sa se bucure pentru ca a castigat echipa cu care a tinut in tineretea sa zbuciumata", a completat cu ironie Procuroru’.

Sarbatoarea „cainilor" nu mai are loc

Sarbatoarea suporterilor dinamovisti, care doreau sa aniverseze cu fast incendierea peluzei din Ghencea pe 10 mai 1997, nu va mai avea loc. Desi, initial, se raliase acestei initiative, conducerea lui Dinamo a realizat ca ar fi fost o greseala si a renuntat in ultima clipa la aceasta actiune, din motive de imagine. Conform protocolului incheiat intre cele doua conduceri, galeria dinamovista va beneficia de 2.000 de bilete gratuite la meciul din Giulesti, dar fanii din Stefan cel Mare vor mai cumpara inca 1.000 dce bilete. (Daniel Stan)

Diferenta mare la prime

Contrar ultimelor dispute dintre cele doua rivale, Rapid va evolua pe o prima de victorie apropiata de Divizia B. Concret, giulestenii primesc doar 450 de dolari in cazul unui succes! In schimb, „cainii" ar urma sa incaseze aceeasi suma ca la meciul cu Steaua, anume 3.000 de dolari. Directorul executiv al dinamovistilor, Cristi Borcea, a spus ca nu va premia pe Gloria in cazul in care ardelenii o vor incurca pe Steaua. (Paul Andone)

Ioan Andone: „Mergem sa atacam!"

Antrenorul lui Dinamo, Ioan Andone, anuntase dupa infrangerea cu FC National ca echipa sa va sacrifica spectacolul in favoarea rezultatului. Acum insa, situatia este cu totul alta: „Mergem in Giulesti sa atacam, pentru ca trebuie sa castigam!. S-a dat prea mare importanta acestui meci, de parca jucam cu Valencia", a spus tehnicianul dinamovist, care a fost completat de Cristi Borcea: „Suntem condamnati sa castigam!". Accidentarea lui Claudiu Niculescu ii creeaza mari batai de cap lui Ando, mai ales ca si Claudiu Dragan este incert. In cazul in care nici ultimul nu va fi apt, antrenorul dinamovist are si solutia trimiterii in atac a lui Barcauan si a titularizarii lui Burca in defensiva. (Paul Andone)

Danciulescu a ratat de doua ori Giulestiul

Exceptand oferta pe care a avut-o de la Rapid anul trecut, Ionel Danciulescu a mai avut o tentativa de a evolua in Giulesti. „In 2001, cand am venit la Rapid, am discutat cu Danciulescu si el si-a dat acordul de a veni la noi. Era jucatorul Stelei atunci insa, la tratativele dintre cluburi, au cerut prea mult si totul a cazut", a declarat ieri antrenorul „visiniilor", Viorel Hizo.

Stefan Preda, lasat acasa

Surprinzator, pentru meciul cu Rapid, antrenorul Ioan Andone nu-l va avea in lot pe portarul Stefan Preda. Motivand ca este accidentat, „Falcosul" l-a scos din lot pentru acest joc. Surse din interiorul clubului au lasat sa se inteleaga faptul ca Preda a intrat in dizgratiile antrenorului, care n-a uitat de golurile copilaresti incasate in tur, cand Dinamo a pierdut in fata Rapidului cu 3-4. Si in Giulesti s-a gasit o „oaie neagra", in persoana lui Ciprian Vasilache. Considerat drept o mare speranta in iarna, fotbalistul a ajuns la „satelitul" Electromagnetica. Tehnicianul divizionarei secunde, Lita Dumitru, a spus despre jucator ca este indolent si ca are o viata de noapte tumultuoasa, lucru confirmat si de Hizo: „Este inadmisibil ca un fotbalist la varsta lui sa aiba 4 kilograme in plus. Lita Dumitru nu este nebun cand spune ce spune".

Mircea Lucescu, invitat la derby

Venit in tara miercuri, actualul antrenor al echipei Besiktas Istanbul, Mircea Lucescu, a fost invitat de George Copos la derbyul de duminica, dintre Rapid si Dinamo. Desi „Il Luce" are meci de campionat sambata, surse apropiate Rapidului sustin ca inca nu i-a dat un raspuns patronului giulestean. Lucescu senior ar dori sa evite aceasta partida, unde se intalnesc doua echipe pe care le-a pregatit in timp si care il curteaza si in acest moment, dar ar fi posibil ca el sa apara la ora partidei. (Daniel Stan)
×
Subiecte în articol: sport dinamo