x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport A revenit Pelé Buga!

A revenit Pelé Buga!

de Marius Mihalcea    |    01 Mar 2008   •   00:00
A revenit Pelé Buga!

După şedinţa de pregătire de ieri-dimineaţă, jucătorii grupării de lângă Podul Grant au luat masa în oraş împreună cu Mircea Rednic. La invitaţia antrenorului au fost prezenţi şi renegaţii Buga şi Burdujan.

După şedinţa de pregătire de ieri-dimineaţă, jucătorii grupării de lângă Podul Grant au luat masa în oraş împreună cu Mircea Rednic. La invitaţia antrenorului au fost prezenţi şi renegaţii Buga şi Burdujan.

 

Mugurel Buga ar putea fi surpriza lui Rednic în meciul de mâine de la Galaţi, atacantul de 30 de ani fiind printre cei 20 de jucători care vor face deplasarea în oraşul de la Dunăre. În ceea ce-l priveşte pe Lucian Burdujan, acesta ar putea reveni la prima echipă săptămâna viitoare.

 

 

PACE. Tehnicianul giu­leştenilor a spus ieri că decizia de a-l readuce de la “satelit” pe Buga a luat-o fiindcă a sesizat o schimbare în bine a comportamentului jucătorului: “Nu ştiu dacă va face parte şi din lotul de 18, care va fi trecut pe foaia de arbitraj, dar am ţinut să fie alături de noi. Am apreciat atitudinea lui din ultima vreme, modul în care s-a pregătit acolo şi faptul că n-a vorbit urât despre club sau despre conducerea tehnică. Repet, şi asta se demonstrează acum, că nu am avut nici o părere preconcepută despre Buga, iar decizia de atunci am luat-o numai din raţiuni strict profesio­nale, nu cum au insinuat unii. M-a deranjat atunci atitudinea lui, aşa cum, în schimb, am apreciat-o acum”. Buga a fost expulzat de Rednic de la prima echipă după canto­namentul din Portugalia, de la Rio Maior, iar în perioada care a urmat, pentru că nu şi-a găsit un alt angajament, jucătorul s-a antrenat cu Rapid II. Lucrurile nu sunt însă la fel de simple şi în cazul lui Burdujan. “Am vorbit cu conducerea şi de luni voi reveni la prima echipă. Momentan mă pregătesc singur şi nu voi face parte din lotul pentru meciul cu Oţelul Galaţi”, a declarat ieri Burdujan. Rednic l-a contrazis însă pe cel care l-a acuzat că preferă să încaseze comisioane de la jucătorii străini. “În privinţa lui Burdujan nu pot lua o decizie simi­lară cu cea legată de Buga, până ce jucătorul nu-şi va cere scuze în mod public sau până nu mărturiseşte cine l-a învăţat să spună ceea ce a spus”, a afirmat “Puriul”.

 

 

ABSENŢE. Altfel, contra Oţelului, Mircea Rednic nu va putea conta pe serviciile a trei jucători: Vladimir Bozovici, nerefăcut complet după o accidentare mai veche, Costin Lazăr şi Joao Paulo, care au devenit indisponibili în urma partidei de Cupă cu Unirea Urziceni, de la Constanţa. În aceste condiţii, Mircea Rednic l-a inclus în lotul care va face deplasarea la Galaţi pe tânărul atacant Lucian Răduţă. “Un eşec la Galaţi ne-ar micşora, în mare măsură, şi şansele la locul doi, de aceea cred că pentru Rapid ar fi foarte bun şi un egal”, a decalarat ieri directorul tehnic al “vişiniilor”, Nae Manea.

marius.mihalcea@jurnalul.ro

 

 

 

Sperietoare

 

 

După ce a spus că ar accepta să preia postul de antrenor principal al Stelei în cazul în care Marius Lăcătuş ar fi destituit, fostul tehnician al Rapidului, italianul Cristiano Bergodi, a mărturisit ieri că l-ar tenta şi o revenire pe banca tehnică a giuleştenilor. “Nu m-au tratat cum trebuie, dar dacă vor rămâne fără antrenor, nu exclud să revin la Rapid. Am spus şi la plecare mea că timpul va decide dacă mă voi întoarce sau nu. Dacă cei de la Rapid m-ar vrea din nou, discutăm. Nu vreau să vorbesc însă despre ceea ce se întâmplă la echipă, fiindcă n-ar fi corect faţă de actualul antrenor şi faţă de băieţi. Ce trebuie să se ştie este faptul că o echipă trece de-a lungul unui campionat şi prin astfel de momente mai grele”, a afirmat Bergodi.

 

 

Satisfacţie

 

 

O dată cu revenirea sa la prima echipă, Mugurel Buga speră să pună umărul la redresarea Rapidului, care a avut un început de sezon dezastruos, pierzând ambele meciuri disputate. “Bine că s-a rezolvat totul. Îmi doresc ca totul să fie bine şi să sărbătorim împreună calificarea în Liga Campionilor. Faptul că am fost rechemat la echipa mare a fost o surpriză pentru mine. Motivat am fost şi înainte, iar acum singurul lucru pe care mi-l doresc este să fiu în cea mai bună formă, ca să-mi ajut echipa pentru îndeplinirea obiectivului”, a declarat ieri Pelé Buga. La rândul său, Burdujan a făcut primul pas spre împăcarea cu Rednic: “Eu n-am zis că ar lua comisioane, am fost înţeles greşit. Nu am nimic cu antrenorul şi sper să fiu reprimit la antrenamente”.

×
Subiecte în articol: sport rednic buga