x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Adio, medalii, Olimpiada e departe

Adio, medalii, Olimpiada e departe

27 Feb 2004   •   00:00

Sperantele delegatiei Romaniei de a aconta vreun loc la Olimpiada de la Atena au fost spulberate, ultimii 4 pugilisti romani prezenti in sferturile de finala ale Campionatelor Europene de box din Croatia ratand calificarea miercuri seara in semifinalele competitiei.

Din nefericire, toti au pierdut clar, fara dubii.

INVINSI. Primul eliminat a fost Waldemar Cucereanu, care s-a inclinat in fata rusului Ghenadi Kovalov. Cel de-al doilea roman care a parasit ringul invins a fost Viorel Simion. Acesta a pierdut in limitele categoriei 57 kilograme in fata germanului Vitali Taibert. La categoria 75 kilograme, rusul Gaidarbek Gaidarbekov a dispus, prin inferioritatea adversarului in repriza a treia, de Marian Simion, in timp ce Dorel Simion (69 kg) a ratat calificarea in semifinale, fiind invins la puncte, scor 28-45, de francezul Xavier Noel.

SPERANTE. Obiectivul delegatiei romane in Croatia era cucerirea a cel putin 3 medalii, dintre care una de aur. Cele mai mari sperante erau puse in fratii Simion, Marian si Dorel, dar si in Waldemar Cucereanu. "Daca nici de data aceasta nu iau aurul am sa trec la profesionism", a declarat Dorel Simion cu cateva zile inainte de a suferi accidentarea de la bratul drept. Pentru boxerii romani mai exista sansa de a prinde Olimpiada de la Atena in cele 4 turnee de calificare ce vor urma in martie si aprilie. (Cosmin Smochina)

×
Subiecte în articol: sport