x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Africa de Sud gazda din 2010

Africa de Sud gazda din 2010

17 Mai 2004   •   00:00

Pentru prima data in istorie, turneul final al Campionatului Mondial se va desfasura pe continentul african. Presedintele FIFA, Sepp Blatter, a dezvaluit sambata, dupa reuniunea Comitetului Executiv al forului mondial, numele tarii care va gazdui Cupa Mondiala din 2010: Africa de Sud.

CASTIGATOARE. Invinsa in urma cu 4 ani de Germania, organizatoarea editiei din 2006, Africa de Sud, a obtinut acum 14 voturi si si-a intrecut fara probleme principala contracandidata, Marocul. Celelalte aspirante practic nu au contat. Candidatura Libiei a fost respinsa in ultimul moment, iar Egiptul nu a primit nici un vot, ceea ce a declansat un imens scandal la Cairo.

FIESTA. Mii de oameni au privit cu sufletul la gura desfasurarea reuniunii de la Zürich in fata unui ecran gigantic instalat intr-una din cele mai mari piete ale orasului Johannesburg. Imediat dupa ce tara lor a fost desemnata invingatoare, milioane de africani au iesit pe strazi pentru a sarbatori cum se cuvine sosirea celei mai importante competitii mondiale pe Continentul Negru.

Venituri de 2,6 miliarde de euro

Cheltuielile destinate modernizarii celor 13 arene pe care se vor disputa meciurile se ridica la peste 280 de milioane de euro. Se estimeaza insa ca Africa de Sud va obtine un beneficiu de 2,6 miliarde de euro de pe urma organizarii Cupei Mondiale. De asemenea, se vor crea 160.000 de locuri de munca intr-o tara in care somajul atinge un procent de 40%. Orasele care vor gazdui meciurile sunt Johannesburg, Durban, Cape Town, Pretoria, Port Elizabeth, Bloemfontein, Polokwane, Orkney, Nelspruit, Rustenburg si Kimberley.
×
Subiecte în articol: sport