x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Aglomeratie la "caini"

Aglomeratie la "caini"

de Sorin Anghel    |    Roxana Lupea    |    30 Iun 2005   •   00:00
Aglomeratie la "caini"

"Cainii" au inceput ieri pregatirea in vederea sezonului viitor. Tehnicianul Ioan Andone a avut la dispozitie la primul antrenament 34 de jucatori, dar numarul acestora se va reduce pana la sfarsitul acestei saptamani.

Dupa trei zile in care au stat printre salcii si trestii, avand ca unic advesar tantarii, dinamovistii s-au intors marti seara din Delta Dunarii. Ieri, la 10:45, Ioan Andone a sunat adunarea in Stefan cel Mare, 34 de jucatori inghesuindu-se in vestiarele din "Groapa".

"N-am avut loc toti in vestiar, asa ca unii au fost nevoiti sa se schimbe la oaspeti. Pana sambata voi alege 25 de jucatori cu care Dinamo va ataca sezonul viitor", a explicat tehnicianul Ioan Andone.

FERICIT. Daca sezonul trecut a acuzat campania slaba de transferari dusa de conducerea clubului, acum "Falcosul" nu mai are motive sa se planga. Clica lui Borcea, Netoiu si Becali a reusit sa imbrace in alb si rosu cei mai buni jucatori din Banie, la care s-a mai adaugat si vesnica speranta a fotbalului romanesc, Florin Bratu, si "bancarul" Octavian Chihaia. Pe langa acestia, "cainilor" li s-au alaturat Vlad si Cristi Munteanu, imprumutati pana acum la FC National. "Problemele de pana acum, legate de transferuri, s-au rezolvat foarte bine anul acesta. Bugetul anuntat de conducerea clubului cred ca i-a incurajat pe jucatori, care nu au mai ezitat atunci cand au fost curtati de Dinamo. Stabilitatea existenta la acest club cred ca ii va determina pe jucatori sa nu mai plece de la noi asa de usor cum au facut-o pana acum. Obiectivul nostru principal pentru sezonul viitor este accederea in grupele Cupei UEFA", a declarat Andone.

MOTIVATIE. Tehnicianul lui Dinamo a explicat si de ce se afla in continuare pe banca "cainilor", chiar daca vara asta au existat cateva oferte de a antrena peste hotare. "Eu sunt sub contract cu Dinamo si trebuie sa platesc daca vreau sa plec in alta parte. Probabil ca au fost echipe din strainatate care au dorit sa ma aiba, dar este posibil ca cei de la club sa fi cerut o suma prea mare pe mine. Oricum, sunt fericit ca am ramas sa antrenez in continuare aici si sper sa reusim sa castigam Cupa Romaniei, campionatul si sa ajungem sa jucam in grupele Cupei UEFA".

OPTIMIST
"Am venit la Dinamo pentru ca este cel mai important club din Romania. Este un pas inainte pentru mine, cel mai important din cariera mea de pana acum. Nu mi-e frica de faptul ca sunt foarte multi atacanti. Daca imi era frica de lucrul asta nu mai veneam la Dinamo. Imi doresc sa castig cat mai multe trofee" - Octavian Chihaia

DIPLOMAT
"Faptul ca Steaua a reusit sa aduca un antrenor strain este un castig pentru fotbalul romanesc. L-am avut adversar pe Protasov cand eram jucator si l-am invins cu 2-0. Ca antrenor nu imi permit sa il analizez. Ca sa fac acest lucru trebuie ca eu sa antrenez mai intai in strainatate si abia apoi sa vorbesc" - Ioan Andone

PLESAN ESTE MULTUMIT
In pauza competitionala, Dinamo a reusit sa isi adjudece cel mai curtat jucator din intrecerea interna. Mihaita Plesan a fost adus de Gigi Netoiu de la Craiova, internationalul facand parte dintr-un pachet in care se mai afla Guso, Daouda, Ilie Iordache si Moti. "Sunt la Dinamo si nu ma gandesc sa plec. Este un salt imens pentru mine. Am plecat de la o echipa retrogradata la una de top si asta inseamna enorm pentru orice fotbalist. Daca as fi vrut sa merg la Steaua ma duceam, dar am preferat Dinamo. Acum sunt aici si tot ceea ce imi doresc este ca suporterii sa aiba incredere in mine", a declarat Plesan, care va avea in Stefan cel Mare un salariu de 100.000 de euro pe sezon.

Petre: "Vrem tot"

CAPITAN. Cu sanse minime de a se transfera, Florentin Petre va fi si in sezonul viitor liderul "cainilor"

Jurnalul National: Cum e vestiarul lui Dinamo la primul antrenament?
Florentin Petre: Cam plin, dar asta nu este o problema. Orice echipa mare trebuie sa aiba un lot numeros.

Are Dinamo cel mai bun lot din Romania?
Cu siguranta. Conducerea clubului a reusit cateva achizitii de marca.

Nu ti-a ocupat nimeni scaunul in vestiar?
Nu. E locul meu si pana nu plec de la Dinamo nu se asaza nimeni pe el.

Cu cine stai acum in camera?
Cu Pacurar.

O sa plece si el?
Ar merita sa plece. Este un jucator bun si ii doresc sa aiba o cariera plina de succese.

Ce parere ai despre noua conducere a lui Dinamo?
Nu ma intereseaza ce se petrece la varf, prin birouri. Eu umblu mai mult pe la vestiare.

Ce limba se vorbeste la Dinamo acum? Aveti ivorieni, bosniaci...
Romaneste, ca doar suntem in Romania. Dinamo este un club mare pentru aceasta tara si nu se poate vorbi decat romaneste.

Ce obiective are Dinamo pentru sezonul viitor?
Castigarea Cupei, a campionatului si accederea in grupele Cupei UEFA, unde ne dorim sa avem un parcurs cat mai lung. Vrem tot!
×
Subiecte în articol: sport dinamo