x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Al doilea romăn in Galaxie

Al doilea romăn in Galaxie

de Vicentiu Neagoe    |    05 Iul 2007   •   00:00
Al doilea romăn in Galaxie
Sursa foto: GIAMPIERO SPOSITO/

După numeroase tergiversări, nebuloasa Cristi Chivu a luat sfărşit. Nu e nici Internazionale, nici Barcelona, ci Real Madrid, care a plătit lui AS Roma 18 milioane de euro.

Transfer - Cristi Chivu e la Real Madrid

După numeroase tergiversări, nebuloasa Cristi Chivu a luat sfărşit. Nu e nici Internazionale, nici Barcelona, ci Real Madrid, care a plătit lui AS Roma 18 milioane de euro. Căpitanul "tricolorilor" a ajuns la campioana Spaniei şi va primi un salariu de cinci milioane de euro pe sezon, timp de patru ani.

NEGOCIERI. Discuţiile dintre directorul sportiv al Romei, Daniele Prade, şi cel al "galacticilor", Pedja Mijatovici, au durat mai mult de două ore, pănă la urmă ajungăndu-se la un numitor comun. Madrilenii au oferit 17 milioane de euro, romanii voiau 19 milioane, in final ambele părţi ajungănd la un numitor comun şi anume 18 milioane de euro. AS Roma l-a cerut şi pe Cicinho, Realul spunănd că brazilianul nu poate intra in calcule, acesta reprezentănd o altă afacere, fiind văndut separat. Cristi Chivu a fost dorit cu insistenţă pe "Santiago Bernabeu" de noul antrenor al Realului, Bernd Schuster. Acesta l-a mai adus la Madrid şi pe fundaşul german Christoph Metzelder, care a sosit gratis, fiind la finalul contractului cu Borussia Dortmund. In afara sumei transferului, AS Roma va disputa şi un amical impotriva echipei "blanco", sumele provenite de la acest meci intrănd tot in conturile formaţiei din "Cetatea Eternă". Administratorul delegat al Romei, Rosela Sensi, este hotărăt să mai cumpere jucători, reinvestind toţi banii primiţi. "Toţi banii pe care i-am incasat vor fi cheltuiţi pentru a aduce jucători noi şi de valoare. Vor fi numai fotbalişti cu nume şi sper să-l facem uitat căt mai repede pe Chivu", a declarat Rosela Sensi.

Supărare

Patronul lui Internazionale Milano, Massimo Moratti, s-a declarat nemulţumit de faptul că fundaşul romăn al lui Roma a semnat cu Real. El a adăugat că nu i-a plăcut să participe la licitaţie alături de Barcelona şi de Real. "A dat Realul 18 milioane pentru Chivu? Şi ce? Inter nu a participat niciodată la licitaţii pentru a-şi alege jucătorii. La revedere!", ar fi spus Moratti conform presei din Italia. Inter oferise 12 milioane de euro pentru fundaşul romăn.

LAUDE

"Cristi Chivu este un lider innăscut. Ceea ce il defineşte este că are multă personalitate in teren. Nu va avea nici un fel de probleme in fotbalul spaniol. Este o măndrie pentru mine, care am fost acolo două sezoane şi m-am simţit excelent. Este foarte greu să găseşti un jucător ca el in zilele noastre"

Gică Hagi fost jucător Real Madrid

×
Subiecte în articol: sport milioane