x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Alexandra Dulgheru a fost eliminată de daneza Wozniaki

Alexandra Dulgheru a fost eliminată de daneza Wozniaki

28 Mai 2010   •   00:00

Aflată pentru prima dată în carieră pe tabloul principal al turneului de la Roland Garros, unde a fost cap de serie numărul 31, Alexandra Dulgheru a ratat calificarea în optimile celui de-al doilea concurs de Grand Slam al anului. Românca a fost învinsă în turul al treilea de cea de-a treia favorită, daneza Caroline Wozniacki, cu scorul de 6-3, 6-4, la capătul unui meci care a durat o oră şi 46 de minute.

Pentru prezenţa în această fază, care reprezintă cea mai bună performanţă obţinută la un turneu de Grand Slam, Alexandra va primi un cec în valoare de 42.000 de euro.

Cea poreclită "Piti" a început excelent partida, cu un break, avantajul de două game-uri păstrându-l până la 3-1, când a avut şansa să se desprindă la 4-1, tot pe serviciul adversarei sale. După ratarea şansei de break, Dulgheru a cedat cinci game-uri la rând, iar după 49 de minute, jucătoarea daneză avea să se impună cu 6-3, chiar dacă Dulgheru a salvat două mingi de set şi a avut şansa de a se apropia la 5-4.

În setul secund, Dulgheru a reuşit să oprească seria de cinci game-uri consecutive ale adversarei şi şi-a câştigat propriul serviciu. La scorul de 2-1 în favoarea sa, Dulgheru a făcut break, iar la 4-2 şi avantaj pentru frumoasa daneză de 20 de ani, Dulgheru a reuşit să câştige cel mai lung schimb de mingi, 41, după care s-a prăbuşit pe teren epuizată. În cele din urmă, Alexandra avea să piardă game-ul.

La fel ca în manşa inaugurală, Dulgheru nu a reuşit să îşi păstreze avantajul până la finalul setului, cedând patru game-uri la rând şi, implicit, partida. Wozniacki a câştigat şi cel de-al doilea set, la capătul a 58 de minute.

Caroline Wozniacki a stopat astfel seria de şapte victorii consecutive ale româncei, socotind şi cele cinci meciuri câştigate la turneul de la Varşovia, pe care jucătoarea noastră şi l-a trecut în palmares pentru al doilea an consecutiv.

Roland Garros a fost cel de-al treilea turneu de Grand Slam la care Dulgheru a participat în carieră, după US Open (2009) şi Australian Open (2010). Nici la New York, nici la Melbourne ea nu depăşit turul întâi.

×
Subiecte în articol: sport roland garros tenis dulgheru