x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Alina Dumitru şi Corina Căprioriu, aur la CE de judo

Alina Dumitru şi Corina Căprioriu, aur la CE de judo

22 Apr 2010   •   00:00

România a cucerit două medalii de aur, prin Alina Dumitru (48 kg) şi prin Corina Căprioriu (57 kg), în prima zi a Campionatului European de judo de la Viena.

Alina Dumitru a câştigat fără emoţii grupa D, trecând de Lisa Kearnay (Irlanda) şi de Charline Van Snick (Belgia). În semifinale, campioana olimpică de la Beijing a eliminat-o pe spaniola Oiana Blanco, pentru ca apoi, în finală, să o învingă pe unguroaica Eva Csernoviczki.

"Adversara Alinei, unguroaica Eva Csernoviczki, a avut câteva lovituri lipsite de fair-play, dar care până la urmă au fost în avantajul nostru. Alina a câştigat clar, s-a răzbunat pe tatami, şi, cum spunem noi, i-a dezplit salteaua de pe spate adversarei", a declarat antrenorul secund al lotului olimpic feminin de judo, Simona Richter.

Aceasta este a şasea medalie de aur europeană din cariera Alinei Dumitru, care se alătură celor două de bronz, tot europene, plus două similare la Campionatele Mondiale, şi celei de aur de la Jocurile Olimpice de la Beijing.

Tot joi, la categoria 57 de kilograme, Corina Căprioriu a obţinut  de asemenea medalia de aur. Căprioriu a câştigat grupa B, după ce le-a învins pe Hannah Brueck (Germania) şi pe Jovana Rogici (Serbia), calificându-se în semifinale, unde a dispus de italianca Giulia Quintavalle. În finala categoriei, sportiva noastră a trecut de austriaca Sabrina Filzmoser.

La masculin, Dan Fâşie a înregistrat două victorii şi un eşec în grupa C a categoriei 66 kilograme, intrând în recalificări, unde în primul meci l-a învins pe letonul Deniss Kozlovs. În cea de-a doua confruntare din recalificări, cea pentru medalia de bronz, Fâşie a pierdut în faţa austriacului Andreas Mitterfellner.

La categoria 52 kilograme, Andreea Cătună a fost eliminată din primul tur de albaneza Majlinda Kelmendi.

×
Subiecte în articol: redactie