x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Aluas si Dumitru, campioane europene

Aluas si Dumitru, campioane europene

15 Mai 2004   •   00:00

Reprezentantii tarii noastre au obtinut doua medalii de aur in prima zi a intrecerilor Campionatului European de judo, care se desfasoara, incepand de ieri, la Sala Polivalenta din Bucuresti.

ALINA. Primul titlu continental a fost adus de Alina Dumitru, la categoria 48 de kilograme. Sportiva legitimata la CSA Steaua s-a calificat fara mari probleme in semifinale, dupa ce le-a invins, pe rand, pe Anna Zemla (Polonia), Tatiana Timan Tov (Israel) si Giuseppina Macri (Italia). In penultimul act, ea a trecut lejer de rusoaica Tatiana Babalova, ca si in finala, unde a invins-o pe Tatiana Moskvina (Belarus).

IOANA. A doua medalie de aur a delegatiei noastre a fost obtinuta de Ioana Dinea Aluas (52 kg). Ea s-a calificat in semifinale dupa ce a castigat grupa A preliminara, unde le-a invins pe Jaana Sundberg (Finlanda) si Petra Nareks (Slovenia). In penultimul act, Aluas a trecut greu de Telma Monteiro, dar s-a revansat in ultimul act, cand a invins-o in numai 45 de secunde pe Ilse Keylen (Belgia). Ca si Alina Dumitru, Ioana Aluas este calificata pentru JO de la Atena.

RATARI. Ceilalti romani au fost eliminati din primul tur. Alina Micu (57 kg) a fost invinsa de unguroaica Brigitta Szabo, Costel Danculea (66 kg) a pierdut in fata polonezului Tomasz Adamiec, iar Gabriel Deaconu (60 kg) a fost depasit de sarbul Vladimir Radojcici. (Cosmin Smochina)

×
Subiecte în articol: sport