x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Am inceput competitia cu dreptul

Am inceput competitia cu dreptul

06 Mar 2004   •   00:00

Prima zi a Mondialelor de Atletism in sala de la Budapesta a inceput promitator pentru sportivii nostri, care s-au calificat in fazele superioare ale probelor la care au concurat.

Astfel, la saritura in lungime, Bogdan Tarus s-a clasat pe locul 3 in prima grupa din semifinale, cu o saritura de 8,06 metri, si a prins finala care se desfasoara azi. Romanul a fost intrecut doar de americanul Savante Stringfellow (8,31 m) si de jamaicanul James Beckford (8,22 m). Si Ionela Tarlea si-a atins obiectivul, ea reusind sa se califice lejer in semifinalele probei de 400 metri, cu timpul de 52,00 de secunde. Tarlea, care a ocupat locul 2 in prima serie, a fost devansata de sportiva Tonique Williams din Bahamas (51,76 secunde). La randul sau, Ioan Lucian Vieru a ajuns in semifinalele probei de 400 metri, situandu-se pe locul secund in seria a doua, cu timpul de 47,07 secunde. Cele doua semifinale sunt programate pentru azi.

Ratare la triplusalt

Prima sportiva din tara noastra care a ratat ieri calificarea in finala este Mariana Solomon. Atleta a concurat in cea de-a doua grupa semifinala, unde s-a clasat pe locul 8 la triplusalt, cu o saritura de 14,13 metri. In aceeasi proba, dar in prima grupa, Adelina Gavrila a ocupat locul 4 cu o saritura de 14,48 metri, reusind, astfel, sa se alature celorlalti romani care se vor bate in finala pentru un loc pe podium. Tot ieri, dar dupa inchiderea editiei, au mai concurat, cu sanse reale de calificare, Marian Oprea (triplusalt), Stefan Vasilache (inaltime), Luminita Barbulescu (800 m) si Alina Cucerzan (1.500 m).
( MADALINA CORBEANU )

×
Subiecte în articol: sport