x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Amenda: 265 milioane lei

Amenda: 265 milioane lei

25 Feb 2004   •   00:00

Comisia de Disciplina a LPF a decis: clubul Steaua o amenda de 200 de milioane de lei si un ultim avertisment; presedintele Mihai Stoica a fost gasit tap ispasitor, primind o sanctiune de 65 de milioane de lei. Cei 4 jucatori au fost gasiti nevinovati.

Dorinel Munteanu, Mirel Radoi, Florentin Dumitru si Nicolae Dica au sosit la Comisia de Disciplina a LPF la 14:20, fiind insotiti de antrenorul Victor Piturca si presedintele executiv al "ros - albastrilor ", Mihai Stoica, care a declarat in stilul caracteristic: "Am avut emotii la casatorie, sa nu zica nevasta nu".

IORDANESCU. Inaintea lor a fost audiat, timp de 40 de minute, selectionerul Anghel Iordanescu, care a afirmat ca echipa nationala trebuie repusa in drepturi si respectata. "Am aratat Comisiei ca, pe 29 septembrie 2003, Comitetul Executiv a aprobat turneul din Cipru din perioada 10 - 22 februarie 2004. Am alcatuit programul si pe 9 februarie am anuntat lotul. Am confirmarea ca telegramele si faxurile cu convocarile au ajuns la Steaua", a declarat Iordanescu, amintind de protocolul dintre FRF si LPF din luna iunie a anului trecut, prin care Liga se obliga sa puna jucatorii din campionatul intern la dispozitia "nationalei". "In ianuarie am fost in biroul lui Mircea Sandu si am asistat la o discutie la telefon cu Piturca, in care acesta a fost informat de convocari si program. Pe 11, jucatorii nu s-au prezentat la lot, cum era stipulat in program, moment in care au intrat in joc schimburile de faxuri cu Steaua." De asemenea, selectionerul a sustinut ca nu va forta niciodata jucatorii sa vina la echipa nationala.

PITURCA. Stelistii au iesit de la Liga dupa 40 de minute de audieri, antrenorul Victor Piturca declarand ca nu stie ce urmaresc Federatia si Iordanescu. "Daca era un meci important, ii lasam sa plece. Australianul Viduka a fost suspendat 5 zile pentru o fapta asemanatoare, dar nu cateva etape. Nu e normal asa ceva. Daca mi se suspenda jucatorii, s-ar putea sa nu mai participam in campionat ", a afirmat tehnicianul "ros - albastru", care nu considera normal ca Dinamo si Rapid sa ceara suspendarea elevilor sai.

SPRIJIN. De asemenea, capitanul Stelei, Mirel Radoi, a spus ca prea multe echipe si-au bagat coada in aceasta afacere si ca lupta pentru titlu a inceput inainte de returul campionatului. Dorinel Munteanu a reamintit faptul ca venirea sa la Comisie nu este ceva normal. "Nu ma asteptam ca inainte de campionat sa trec pe la Liga."

Pe parcursul audierilor de la LPF, cei 4 internationali ai Stelei au fost sustinuti de un grup de 20 de suporteri, care au asteptat verdictul Comisiei de Disciplina a Ligii.

Azi se reuneste Comitetul Executiv al FRF, in cadrul caruia Iordanescu va prezenta bilantul turneului din Cipru si ar putea cere suspendarea celor patru stelisti.
( SORIN ANGHEL, MIHAI IGIROSANU)

"Nu am inteles de ce am primit aceste amenzi, probabil cele mai mari din istoria fotbalului romanesc.
Probabil ca eu am o capacitate de perceptie mai mica fata de ce se intampla in jurul meu"

MIHAI STOICA, presedinte executiv Steaua Bucuresti

" S-a stabilit ca Mihai Stoica e vinovat pentru neprezentarea jucatorilor la lot. Ei se afla sub contract cu Steaua si au respectat dispozi]iile clubului"
ALEXANDRU BOC, presedintele Comisiei de Disciplina a LPF

×
Subiecte în articol: sport