x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ameninţare cu bombă la Sofitel / Jucătorii Stelei au fost scoşi în stradă!

Ameninţare cu bombă la Sofitel / Jucătorii Stelei au fost scoşi în stradă!

de Ovidiu Ciutescu    |    23 Iul 2009   •   00:00
Ameninţare cu bombă la Sofitel / Jucătorii Stelei au fost scoşi în stradă!
Sursa foto: GSP/

Circ la hotelul Sofitel din Budapesta noaptea trecută. În jurul orei 0.45 conducerea Steaua Bucureşti a primit un telefon care anunţa că în hotel este o bombă. Stabilimentul de 5 stele este situat în centrul oraşului şi este considerat printre cele mai bune hoteluri din Budapesta. În câteva minute, o echipă de genişti a sosit la faţa locului şi a evacuat clădirea în care se odihneau fotbaliştii români înaintea disputării meciului retur cu Ujpest.



O altă ciudăţenie a nopţii trecute o reprezintă faptul că, deşi în zonă au fost circa 15 poliţişti şi 6 pirotehnişti, nu a fost adusă nicio ambulanţă. Asta în ciuda faptului că în stradă se aflau circa 100 de turişti evacuaţi din camerele hotelului.

Operaţiunea de evacuare şi de verificare a hotelului a durat până la ora 4,53, când turiştii cazaţi în hotelul Sofitel au primit acceptul de a reveni în camere. Conducerea clubului Steaua a anunţat Ambasada României la Budapesta imediat după primirea informaţiei, reprezentanţa diplomatică a ţării noastre răspunzând prompt, prin trimiterea la faţa locului a domnului Albert Robu, Consul al României în Ungaria.

De asemenea, clubul Steaua l-a anunţat despre aceasta situaţie şi pe observatorul delegat de UEFA pentru partida cu Ujpest, domnul Tugomir Frajman. Acesta a fost informat în permanenţă cu privire la desfăşurarea acţiunii de evacuare şi de verificare a hotelului. Conform presei magyare, poliţia este convinsă că autorul glumei proaste este un suporter al echipei Ujpest, adversară a românilor în Turul II preliminar al Europa League.

"Noi am sesizat UEFA, acum urmează ca acolo să se decidă ce e de facut. Vom vedea astăzi ce şi cum. Nu pot înţelege de ce jucătorii au fost scoşi primii din camere, iar toţi ceilalţi clienţi în decurs de 3 ore. Băieţii sunt foarte obosiţi" -  Valeriu Argăseală, preşedinte Steaua Bucureşti 

×
Subiecte în articol: sport