x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ameninţarea uriaşilor

Ameninţarea uriaşilor

de Mihai Igirosanu    |    01 Apr 2009   •   00:00
Ameninţarea uriaşilor
Sursa foto: Dominic Ebenbichler/Reuters

La patru zile după eşecul în faţa Serbiei, românii vor da din nou piept, la Klagenfurt, cu o echipă formată din câţiva coloşi. După ce s-au bătut cu Vidici sau Zigici, elevii lui Victor Piţurcă se vor lupta cu alţi jucători extrem de puternici, precum Maierhofer sau Arnautovici.



Ca şi în confruntarea cu sârbii, unde s-au bătut la propriu cu uriaşul Zigici, tot stoperii echipei naţionale vor avea cel mai mult de tras. Principala ameninţare, cel puţin din punct de vedere fizic, este atacantul lui Rapid Viena, Stefan Maierhofer, care măsoară nu mai puţin de 2,02 metri!

BUCĂTAR PROFESIONIST
În vârstă de 26 de ani, Maierhofer a urmat la vârsta de 18 ani cursurile de bucătar profesionist, având şi diplomă, însă în 2001 s-a orientat decisiv către o carieră în fotbal. Atacantul lui Rapid Viena are doar trei selecţii în echipa naţională a Austriei, pentru care încă nu a marcat, dar speră să o facă în această seară. "Oricât de înalţi ar fi fundaşii români, cu siguranţă eu am câţiva centimetri mai mult decât ei. Sper să marchez primul meu gol la echipa naţională împotriva României", a declarat Maierhofer. Ceilalţi doi coloşi din echipa pregătită de Dietmar Constantini sunt stoperul lui Middlesbrough, Emanuel Pogatetz (1,90) şi fundaşul central al lui Werder Bremen, Sebastian Prodl (1,94). În lot se mai află atacantul de la Twente Enschede, Marco Arnautovici (1,92), dar acesta va fi rezervă diseară, iar tricolorii au scăpat zilele trecute de atacantul Marc Janko (1,96), de la Red Bull Salzburg, autorul golului austriac din înfrângerea, 1-3, cu Serbia. Altfel, naţionala Austriei este decimată de accidentări, selecţionerul Constantini fiind lipsit şi de fundaşul Martin Stranzl (Spartak Moscova) şi play-maker-ul Andreas Ivanschitz (Panathinaikos Atena).

"Calificarea? Un vis!"
Mijlocaşul Andreas Holzl a declarat că o victorie în meciul cu naţionala României ar însemna un pas important pentru echipa sa. "Faptul că nu am marcat foarte multe goluri în aceste preliminarii nu înseamnă prea mult vizavi de meciul cu România, pentru că acum sunt mulţi jucători noi. N-ar fi rău dacă golaverajul nostru ar arăta mult mai bine după această partidă. Este o atmosferă foarte bună, toată lumea gândeşte pozitiv. O victorie ar reprezenta un pas important pentru noi. Suntem realişti şi suntem conştienţi că CM reprezintă mai mult un vis în acest moment", a spus jucătorul de la Sturm Graz. "Jucători ca Mutu şi Marica sunt golgheteri de clasă şi nu trebuie să le lăsăm libertate de mişcare. Este ultima şansă de calificare pentru ambele echipe".

×
Subiecte în articol: sport