x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport ANS - Belu cere sa se ia masuri

ANS - Belu cere sa se ia masuri

de Vicentiu Neagoe    |    30 Ian 2007   •   00:00
ANS  -  Belu cere sa se ia masuri

Tragedia din atletism scoate la iveala nereguli. Presedintele ANS, Octavian Belu, a declarat ca se impun masuri dupa ce antrenorul Stefan Beregszaszy a recunoscut ca el si fosta sa eleva, Maria Cioncan, au schimbat locul cantonamentului fara stirea Federatiei.

Octavian Belu a spus ca forul pe care il conduce nu poate interveni in acest caz, aceasta fiind treaba Federatiei Romane de Atletism. "Federatia de Atletism este o structura autonoma, privata. ANS nu poate interveni in activitatea sa, dar dupa tragedia care s-a petrecut se impun niste masuri. Nu penalizari, mai ales ca antrenorul si sportiva nu au anuntat ca au schimbat locul cantonamentului. Federatia trebuie sa lamureasca aceste aspecte, atat pentru a arata ca isi controleaza activitatea, cat si pentru a preveni pe viitor alte tragedii. In cazul Mariei a fost si mana destinului, dar si concursul mai multor factori nenorociti", a declarat seful ANS.

SOLICITARI. "Am facut o recomandare in scris catre FRA, prin care solicitam reglementarea transportului sportivilor. Pe de alta parte, nu exista temei legal de a interzice sportivilor deplasarea cu masinile, impreuna cu antrenorul, in stagiile de pregatire. Cand se merge la concursuri este altceva. Dar este clar un lucru: trebuie sa protejam putinii sportivi pe care ii avem cu sanse la medalii si mare performanta", a afirmat Belu.

In replica, presedintele FRA, Ilie Floroiu, a spus ca nu poate face nimic pana nu primeste o informare scrisa din partea antrenorului hunedorean. "Am vazut ce declaratii a dat dansul, dar eu astept sa vina la federatie si sa-mi prezinte totul in scris. Apoi, impreuna cu Biroul Federal vom decide ce este de facut", a spus Floroiu, care a mai declarat ca antrenorul nu a procedat corect.
VINA
"Nu cred ca trebuie aruncata vina pe o persoana sau alta. Orice s-ar intampla acum, pe Maria n-o mai aduce nimeni inapoi. Antrenorul ei a fost destul batut de soarta, dar trebuie sa vedem tragedia Mariei Cioncan si ca pe un sacrificiu, care pe viitor poate salva alte vieti"
  • Octavian Belu, presedinte ANS
  • Opinie
    Comandantul CS Dinamo Bucuresti, chestorul Marcel Popescu, a spus ca schimbarea locului de cantonament al atletei din Maroc in Grecia fara a fi anuntat federatia nu are legatura cu accidentul.

    "A fost o lipsa de comunicare intre ei, dar care nu cred ca are de-a face cu accidentul in care, din pacate, Maria si-a pierdut viata", a spus chestorul, care a declarat ca, anual, "Cupa Dinamo" la atletism va purta numele atletei decedate.

    ×
    Subiecte în articol: sport