x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Antrenament cu public

Antrenament cu public

de Vlad Ionescu    |    10 Dec 2009   •   00:00
Antrenament cu public
Sursa foto: KALLESTAD GORM/SCANPIX

Naţionala României a câştigat cu scorul de 39-22 (23-10) meciul cu Tunisia, disputat ieri, şi continuă să rămână neînvinsă la CM din China. Astăzi (ora 13:15, în direct la TVR 1) este programat derby-ul cu Norvegia, decisiv pentru desemnarea câştigătoarei grupei C.



Reprezentanta Africii s-a dovedit un excelent sparring-partner pentru echipa noastră, înaintea confruntării cu marea favorită, Norvegia. Prima repriză, în care antrenorul Radu Voina a trimis pe teren echipa de bază, mai puţin Cristina Vărzaru, a fost la discreţia tricolorelor, care s-au desprins rapid printr-o apărare sigură şi un contraatac devastator. Poarta a fost securizată de Florentina Stanciu, iar în atac, pentru prima dată la acest turneu final, a fost titularizată Ramona Maier, absentă la primele meciuri, din cauza unor dureri la piciorul stâng, care a arătat o poftă deosebită de joc. Golgetera JO de la Beijing a dat mari emoţii băncii tehnice spre finalul reprizei, când s-a accidentat la genunchiul aceluiaşi picior, fiind scoasă pe margine. Temerile s-au risipit însă repede, Maier reintrând în joc în ultimele minute ale meciului. Golurile României au fost marcate de Puşcaşu (7), Stanca (6), Manea (6), Maier (5), Nechita (4), Vădineanu (3), Geiger (3), Neagu (2), Lecuşanu (2) şi Amariei (1).

MOMENTUL ADEVĂRULUI
Celelalte meciuri din grupa C s-au încheiat cu rezultate scontate: Norvegia - Ungaria 25-19 şi Japonia - Chile 38-19. În fruntea clasamentului se află România şi Norvegia, cu câte 8 puncte, tricolorele având un golaveraj superior. Meciul direct de astăzi va desemna nu doar ocupanta primului loc, ci şi echipa care va merge în grupele principale cu punctaj maxim.

×
Subiecte în articol: sport