x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport ANTRENOR - Mircea Lucescu, în criză!

ANTRENOR - Mircea Lucescu, în criză!

de Dragos Stoica    |    29 Sep 2008   •   00:00
ANTRENOR - Mircea Lucescu, în criză!

Formaţia pregătită de tehnicianul român a ajuns la cea de-a şasea partidă consecutivă fără victorie, “minerii” fiind egalaţi cu două minute înainte de final.

Formaţia pregătită de tehnicianul român a ajuns la cea de-a şasea partidă consecutivă fără victorie, “minerii” fiind egalaţi cu două minute înainte de final.

Momente delicate pentru Mircea Lucescu pe banca lui Şahtior. Formaţia din Doneţk traversează o adevărată criză, după ce n-a reuşit decît un rezultat de egalitate cu concitadina Metalurg şi a contabilizat nu mai puţin de şase meciuri fără să cunoască gustul victoriei.

GHINION PROVERBIAL
Cu Răzvan Raţ integralist pe flancul stâng al apărării, “minerii” au deschis scorul în minutul 50 prin Ilsinho, dar bomba a detonat cu două minute înainte de final, când oaspeţii au stabilit scorul final. După cinci egaluri şi o înfrângere, Mircea Lucescu se clatină pe banca lui Şahtior, însă tehnicianul a avut puterea să se explice în faţa conducerii clubului şi a fanilor. “Am intrat într-o serie negativă, nici nu mai am cuvinte. Indiferent de nume, adversarul profită de prima şansă pe care o are în meciurile cu noi. Din cauza presiunii apărute ca urmare a seriei de rezultate negative, nu mai arătăm jocul pe care îl demonstram în trecut. Nu reuşim să concretizăm ocaziile pe care le avem şi primim goluri pe final. Adevărul e că suntem într-o situaţie dificilă”, a declarat Lucescu, pe site-ul oficial al lui Şahtior.

ANALIZĂ DUPĂ BARCELONA
Antrenorul român a mai afirmat că intenţionează să tragă linie după partida din Liga Campionilor cu mult mai titrata FC Barcelona, formaţie pe care ucrainenii o vor întâlni miercuri seară, pe teren propriu. “Din punctul meu de vedere, ne aşteaptă un meci crucial cu Barcelona, deoarece după această partidă este posibil să se facă o analiză serioasă în ceea ce priveşte ce se întâmplă cu echipa. Trebuie să ne revenim şi să fim mai încrezători pentru a ne ridica la nivelul Ligii Campionilor. Probabil că merităm să fim acolo şi trebuie să o arătăm miercuri. Ne lipsesc rezultatele şi respingem fotbalul spectacol, care ne-a adus satisfacţii nouă şi fanilor”, a menţionat tehnicianul.

Responsabilitate

Mircea Lucescu îşi explică rezultatele din ultima perioadă prin forma foarte slabă pe care o traversează mai mulţi dintre jucătorii săi. “Vreau să aştept partida cu Barcelona şi să nu trag acum concluzii, pentru că urmează un meci foarte important. Trebuie să ne regăsim şi să dăm ce e mai bun contra catalanilor. Oricum, îmi asum întreaga responsabilitate pentru rezultate, am mai spus asta şi o repet. Sunt totodată şi unii jucători care trebuie să revină cu picioarele pe pământ şi să redevină ceea ce au fost în trecut”, a afirmat “Il Luce”.

Se caută înlocuitor

Miliardarul Rinat Ahmetov, patronul lui Şahtior, a demarat deja căutările pe piaţa tehnicienilor pentru eventuala înlocuire a lui Lucescu. Plătit cu 3,2 milioane de euro pe sezon, antrenorul s-ar putea despărţi de formaţia ucraineană, scenariu în care se înscriu şi desele discuţii telefonice dintre tehnician şi preşedintele FRF, Mircea Sandu, cei doi convenind
să aştepte meciul României cu Franţa.

“Ne lipsesc rezultatele şi respingem fotbalul spectacol. Îmi asum întreaga responsabilitate pentru rezultate”.

Mircea Lucescu - antrenor Şahtior

×
Subiecte în articol: sport mircea lucescu