x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Anul fotbalului francez

Anul fotbalului francez

08 Mai 2004   •   00:00

Finala Cupei UEFA, din 19 mai, de la Goteborg, va reprezenta un duel al fotbalului latin, intre Olympique Marseille si Valencia.

CATALIN FAINISI

Francezii au eliminat joi, in semifinale, echipa lui Alan Shearer, Newcastle United, dupa victoria 2-0 (0-0 in tur), in timp ce Valencia a trecut de rivala locala, Villarreal, pe care a depasit-o cu 1-0 (0-0 in tur). Singurul mod in care Valencia a reusit sa se califice in fata lui Villarreal, care a dominat partida de pe „Mestalla", a fost penalty-ul transformat de Mista, in minutul 16.

EROU. Didier Drogba a dus pe Olympique Marseille in a patra finala a unei cupe europene din istorie, inscriind doua goluri. Interesant este faptul ca, de-a lungul timpului, nici o echipa engleza n-a reusit sa obtina puncte pe terenul francezilor, Southampton, Manchester United, Chelsea si Liverpool capotand, pe rand, pe „Stade Velodrome".

TRIUMFALI. Acest sezon a fost senzational pentru fotbalul francez, care are doua echipe in finalele celor doua competitii europene intercluburi, AS Monaco in Liga Campionilor si Olympique Marseille in Cupa UEFA.

Mutu ramane la Chelsea

Cotidianul The Sun sustine ca atacantul Adrian Mutu va ramane la Chelsea si dupa numirea noului antrenor, portughezul Jose Mourinho. „Dupa sosirea lui Mourinho, probabil ca vor pleca Juan Sebastian Veron, Marcel Desailly, Jimmy Floyd Hasselbaink, Mario Stanic, Mario Melchiot, Emanuel Petit si Jesper Gronkjaer, iar mentalitatea se va schimba", se arata in articol. „Chiar si Roman Abramovici se va schimba. Noul antrenor va avea controlul total. El va avea intreaga responsabilitate pentru transferuri", noteaza The Sun.

×
Subiecte în articol: sport