x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Aproape de baraj

Aproape de baraj

de Daniel Stan    |    18 Noi 2007   •   00:00
Aproape de baraj

Trupa pregătită de Emil Săndoi trebuie să rămănă pe primul loc in grupă, pentru a da de un adversar mai accesibil in faza următoare, care ne califică la turneul final al CE din 2009.

TINERET - "Naţionala" mică a trecut cu 4-0 de Malta

Trupa pregătită de Emil Săndoi trebuie să rămănă pe primul loc in grupă, pentru a da de un adversar mai accesibil in faza următoare, care ne califică la turneul final al CE din 2009.

Peste 6.000 de spectatori au susţinut echipa naţională de tineret la Piatra-Neamţ, in disputa cu Malta din grupa preliminară de calificare la CE din 2009. După ce, in deplasare, au trecut de maltezi abia in prelungiri, de data aceasta tinerii "tricolori" nu au mai avut emoţii.

Â

INSTRUCŢIE. Deşi au intrat mai greu in joc, ulterior elevii lui Emil Săndoi au făcut instrucţie cu o echipă incapabilă să ţină pasul. Primul gol a venit in minutul 23, atunci cănd Sărghi a reluat cu capul după un corner executat de Torje. "A fost exact cum mă aşteptam, adică greu pănă la primul gol. Nu am fost destul de concentraţi la inceput, dar după ce am inscris nu s-a mai pus problema invingătoarei", a caracterizat tehnicianul romăn. La pauză s-a intrat cu 2-0, după reuşita lui Bogdan Stancu, tot in urma unei acţiuni a lui Torje. Cei doi au fost protagonişti şi la a treia reuşită, cănd timişoreanul a centrat, iar atacantul Unirii Urziceni a reluat cu călcăiul, inscriind golul serii.

Â

GHINION. Tabela a fost inchisă de Liviu Ganea, care a concretizat o fază creată tot de Torje, cel mai bun jucător de pe teren. "Maltezii s-au agăţat de orice minge şi chiar au incercat să ne pună in pericol. Scorul putea fi mai mare", a declarat Săndoi la final. La răndul său, tehnicianul maltezilor, scoţianul Mark Miller, s-a arătat mulţumit de prestaţia elevilor săi: "Am avut in faţă un adversar dificil, dar le-am cerut elevilor mei să nu se apere şi să joace fotbal. In ciuda diferenţei mari de scor, sunt mulţumit". Din păcate pentru Emil Săndoi, doi dintre jucătorii de bază, Torje şi căpitanul Claudiu Keşeru, s-au accidentat, jucătorul lui Nantes fiind suspect de ruptură de ligamente. "Nu ştiu căt va fi indisponibil Keşeru, rămăne de văzut, dar sper ca in cazul lui Torje să nu fie ceva grav", a spus Emil Săndoi. In urma succesului cu Malta, Romănia şi-a asigurat locul de baraj, mai avănd de disputat trei partide, "dubla" cu Ţara Galilor şi partida din deplasare cu Bosnia. Marţi, "tineretul" va susţine un meci amical la Venlo, cu Olanda.

Â

daniel.stan@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: sport