x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Arbitrii, atacaţi dur

Arbitrii, atacaţi dur

de Vicentiu Neagoe    |    14 Iun 2007   •   00:00
Arbitrii, atacaţi dur

Mircea Sandu şi Ionuţ Lupescu au criticat dur lista arbitrilor pentru sezonul viitor intocmită de CCA şi ameninţă că vor fi anulate in Comitetul Executiv al FRF componenţele loturilor.

FRF - Lista arbitrilor intocmită de CCA nu e pe placul şefilor

Mircea Sandu şi Ionuţ Lupescu au criticat dur lista arbitrilor pentru sezonul viitor intocmită de CCA şi ameninţă că vor fi anulate in Comitetul Executiv al FRF componenţele loturilor.

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, şi directorul general Ionuţ Lupescu nu au fost de acord cu lista intocmită de preşedintele CCA, Gheorghe Constantin, şi spun că vor lua măsuri drastice.

DEZACORD. "Nu ni s-a prezentat lista de arbitri, nici cea valorică I, nici cea valorică II. Am cerut-o şi noi să o vedem. Sunt unii de 40, 42 şi 43 de ani care ar trebui să ne lase. Avem doar vreo doi-trei sub 29 de ani. Sunt nepotisme in continuare in arbitraj. O să anulez ce au votat părinţii pentru copii. O să propun in Comitetul Executiv refacerea listei de arbitri", a declarat Mircea Sandu, care a mai spus că de acum inainte nu mai doreşte brigăzi din străinătate la derby-uri. După ce preşedintele CCA a spus că ar fi o palmă pentru el ca membrii comisiei sale să nu mai delege arbitri, Sandu a reacţionat dur, spunănd că şefii arbitrilor vor fi daţi afară dacă acest domeniu nu se va imbunătăţi: "Nu e o palmă pentru CCA, ar fi un pumn. Dacă nu acceptă punctul nostru de vedere, Lupescu nu va face delegările. Le punem totul in braţe şi, dacă vedem că arbitrii şi ăştia de la Comisie nu se comportă cum trebuie, ii dăm afară". Ionuţ Lupescu a spus şi el că nu va face delegările dacă lista nu va fi modificată. "Cu lista aia nu fac delegările. Pentru sezonul viitor, arbitrii trebuie să fie in primul rănd credibili. Prefer unii mai tineri, dar curaţi şi credibili. Greşelile din sezonul trecut nu le mai accept. Nu retrogradare, la revedere din fotbal", a spus "Kaiserul". Sandu şi Lupescu au anunţat ieri semnarea unui parteneriat pe o perioadă de patru ani cu firma Danco Pro Comunication, care devine astfel agentul oficial de turism al FRF.

Constantin se supune

Preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, a declarat că, dacă preşedintele FRF ii va spune să modifice lista iniţială a arbitrilor, se va supune. "Aflu pentru prima dată acest lucru. Cu siguranţă vom discuta azi şi vom vedea ce vom face. Şi eu simt că o parte dintre arbitri nu e agreată. Regulamentul nu spune să-i dai afară dacă au o vărstă inaintată. Am 22 de arbitri tineri in colimator. Mai pe larg voi vorbi după intălnirea cu domnul Sandu, in care amăndoi ne vom expune punctele de vedere. Trebuie să-i prezint situaţia actuală şi vom lua o decizie", a spus şeful arbitrilor.

Preţuri piperate

Ionuţ Lupescu a spus că preţurile biletelor de la meciul cu Slovenia vor fi menţinute şi la partidele cu Olanda şi cu Albania: "Trebuie să vii să vezi echipa ta, aşa se intămplă peste tot in lume, indiferent cu cine joacă. La meciul cu Olanda, dacă am avea stadionul arhiplin, pe undeva aş fi dezamăgit, pentru că inseamnă că lumea vine să vadă «portocala mecanică», nu echipa noastră. Vreau să cultivăm in răndul suporterilor de azi mentalitatea celor din anii ’90, care erau mult mai apropiaţi de echipa naţională".

×
Subiecte în articol: sport lista