x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Arbitrii de la baschet, obligaţi să prezinte declaraţii de avere

Arbitrii de la baschet, obligaţi să prezinte declaraţii de avere

17 Iun 2009   •   00:00
Arbitrii de la baschet, obligaţi să prezinte declaraţii de avere
Sursa foto: Adrian Bugariu/

Federaţia Română de Baschet a anunţat, astăzi, că arbitrii vor fi obligaţi ca până la începutul sezonului 2009-2010 să prezinte Colegiului Central al Arbitrilor un Curriculum Vitae şi o declaraţie de avere.



"Ţinând cont de tot mai numeroasele cazuri în care au planat suspiciuni de coruptibilitate în rândul arbitrilor de baschet, noua conducere CCAB a decis ca până la începerea sezonului 2009/2010, toţi arbitrii să prezinte Colegiului un Curriculum Vitae şi o declaraţie de avere. De asemenea, începând cu sezonul 2009/2010, CCAB renunţă la delegarea arbitrilor prin tragere la sorţi. Arbitrii vor fi delegaţi prin nominalizare, în funcţie de clasificarea şi evaluarea săptămânală”, se arată în comunicatul FR Bschet, citat de Mediafax.

Deciziile forului naţional vin pe fondul acuzelor lansate de fanii echipei masculine CSU Sibiu, conform cărora aceasta ar fi fost nedreptăţită flagrant de arbitri în meciurile din semifinale, cu CSU Ploieşti. “Preşedintele FRB, Carmen Tocală, a propus noului CCAB ca arbitrii incriminaţi să fie reţinuţi de la delegări pe perioadă nedeterminată, până în momentul în care FRB va primi raportul asupra prestaţiei lor din partea Judecătorului Unic, George Chiraleu. Astfel, cei trei arbitri FIBA nu au fost delegaţi nici la turneul final de promovare în Divizia A şi nu vor fi delegaţi nici în ediţia viitoare a Diviziei A, până analiza prestaţiei lor nu va fi făcută şi de către Judecătorul Unic. În ce priveşte problemele de arbitraj, FRB anunţă că analiza problemei de fond a arbitrajului românesc este deja în vederea organelor de drept din România”, se explică în declaraţia oficială a Federaţiei Române de Baschet.

În semifinalele Diviziei A, CSU Ploieşti a învins CSU Sibiu, cu scorul general de 3-2, fanii sibieni alcătuind un montaj video cu fazele considerate incrimatoare la adresa arbitrajului, după ce FR Baschet ceruse dovezi în privinţa corupţiei din arbitraj. Meciul patru al semifinalei, pierdut de sibieni pe teren propriu, cu 78-83, a fost cel mai contestat de fanii ardeleni, partida fiind condusă de arbitrii Stelian Bănică, Laurenţiu Grigoraş şi Alexandru Olaru. Ulterior, CCAB i-a reţinut de la delegări pe cei trei arbitri. (V.A.)

×
Subiecte în articol: sport