x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Arbitrii, şi ei prezenţi

Arbitrii, şi ei prezenţi

de Marius Mihalcea    |    09 Mar 2008   •   00:00
Arbitrii, şi ei prezenţi

Trupa lui Ioan Andone şi-a trecut în cont toate cele trei puncte, însă, spre deosebire de meciul pierdut în Ghencea, a avut de partea sa arbitrajul, care a favorizat-o în două rânduri, o dată la 0-0 şi apoi la 1-0.

CFR CLUJ – GLORIA BUZĂU 2-0 - Ardelenii se apropie de titlu

 

Trupa lui Ioan Andone şi-a trecut în cont toate cele trei puncte, însă, spre deosebire de meciul pierdut în Ghencea, a avut de partea sa arbitrajul, care a favorizat-o în două rânduri, o dată la 0-0 şi apoi la 1-0.

Fără portarul Hirschfeld şi fundaşul stânga Dorsin, pe care Ioan Andone i-a lăsat pe banca de rezerve, liderul la zi al Ligii 1 a trecut la pas de formaţia lui Ştefan Stoica. Diferenţa au făcut-o Trică (’26), şut imparabil de la 16 metri, şi Dubarbier (’49), care l-a învins pe Mincă prin mingea trimisă în diagonală din apropierea colţului careului mic.

REACŢII. În minutul 11, când scorul era 0-0, gazdele au beneficiat însă de o mare greşeală a centralului Laurenţiu Danşa, care nu l-a eliminat pe Cadu pentru cotul în figură pe care portughezul i l-a aplicat lui Simion. O altă eroare a lui Danşa, şi tot în favoarea gazdelor, s-a consemnat în minutul 32, la scorul de 1-0 pentru clujeni, arbitrul dictând foarte uşor penalty la contactul dintre Culio şi Filip, petrecut în suprafaţa de pedeapsă a buzoienilor. A îndreptat însă lucrurile Cadu, care a executat slab şi i-a permis lui Mincă să respingă. La final, Ioan Andone nu a făcut nici o referire la arbitraj. “N-a fost un meci spectaculos, nu pot spune că mi-a plăcut. O echipă s-a apărat în nouă oameni, iar cealaltă a atacat în cinci, şase, şapte jucători. Buzăul nu ar fi trebuit să plece de aici fără şapte goluri, şi nu cred că mă înşel când spun asta”, a declarat tehnicianul ardelenilor. Referitor la faptul că elevii lui Ştefan Stoica au jucat pe o primă de 10.000 de euro de om, care, din câte se pare, ar fi venit din partea finanţatorului Stelei, Gigi Becali, preşedintele CFR-ului, Iuliu Mureşan, a spus: “Din fericire, cu «Steluţa» a fost mai uşor decât cu Steaua. Îmi pare bine că Gigi Becali a rămas cu banii necheltuiţi”. Priviţi ca principali adversari ai clujenilor în lupta pentru titlu, steliştii i-au taxat pe “ceferişti”. “După cu au jucat, clujenii au avut toate motivele să se bucure, fiindcă au câştigat norocos. În afară de acel penalty executat de un jucător care nu trebuia să fie pe teren în acel moment, nu mai e nimic. Cadu trebuia eliminat”, a spus preşedintele CA al grupării din Ghencea, Valeriu Argăseală.

×
Subiecte în articol: sport