x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ardeleni de neoprit

Ardeleni de neoprit

de Marius Mihalcea    |    18 Mar 2010   •   00:00
Ardeleni de neoprit
Sursa foto: David Moldovan/Gazeta Sporturilor

Trupa debutantului Marius Şumudică este pe cai mai. Moraes şi compania au obţinut ieri alte trei puncte în acest retur în faţa unei echipe care, după golul din debut al lui Costea cel mare, s-a considerat probabil deja învingătoare.



Gloria Bistriţa este echipa momentului în Liga 1. De unde la finalul turului nimeni nu le mai dădea vreo şansă să scape de retrogradare, în acest an ardelenii au renăscut din propria cenuşă. Meritul resuscitării Gloriei le aparţine, în egală măsură, conducătorului clubului, venerabilul Jean Pădureanu, care a avut fler şi l-a adus pe bancă pe Marius Şumudică, un tehnician care nu mai pregătise pe nimeni în Liga 1, şi fostului jucător al Rapidului, care imediat cum şi-a luat postul în primire, s-a şi apucat de treabă. Rezultatul? Gloria a obţinut nu mai puţin de 13 puncte din 15 posibile în acest retur şi a părăsit pentru moment zona minată din subsolul clasamentului.

De partea cealaltă, în ciuda succesului la scor de forfait obţinut etapa trecută în faţa Braşovului, Universitatea abia mai respiră. Iar Mark Wotte, chiar dacă a ţinut cont de sfatul lui Balaci şi a schimbat sistemul, de la 4-4-2 la 4-3-3, trăieşte periculos. La Bistriţa, olandezul a avut ocazia să-şi demonstreze priceperea în ale antrenoratului, mai ales că meciul a început practic de la scorul de 1-0 pentru echipa sa.

Numai că după golul lui Florin Costea, Craiova a ales să joace doar cartea apărării, ceea ce s-a dovedit a fi sinucidere curată. Invitată să atace, Gloria a întors rezultatul în favoarea sa, prin reuşitele lui Moraes, care a transformat un penalty eronat dictat de Teodor Crăciunescu şi Hora. Universitatea a revenit în meci abia după eliminarea lui Albuţ ('86), însă această mutare s-a dovedit tardivă.

PANDURII - CEAHLĂUL 0-0
Într-un alt joc din zona retrogradării, Pandurii şi Ceahlăul au terminat nedecis, scor 0-0, la Târgu-Jiu. Acesta este cel de-al treilea rezultat pozitiv obţinut de gruparea nemţeană în deplasare în acest retur, după succesul din Ghencea, 3-1 în faţa Stelei, şi remiza cu Dinamo din Ştefan cel Mare, scor 1-1.

De partea cealaltă, gorjenii rămân fără victorie în acest an, deşi, cu excepţia numită FC Vaslui, au întâlnit doar formaţii din subsolul clasamentului. La finalul partidei, Liviu Ciubotariu a lăsat să se înţeleagă faptul că etapa viitoare nu-l va mai prinde pe banca Pandurilor: "Nu aş mai vrea să continuu la Pandurii. Spectatorii mi-au cerut demisia de când am venit aici şi nu ştiu de ce am fost atât de urât la Târgu-Jiu. Din prima zi, de la primul meci, am fost în vizorul lor", a declarat antrenorul gazdelor.

×
Subiecte în articol: sport