x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Argint şi bronz european

Argint şi bronz european

de Vlad Ionescu    |    12 Mai 2008   •   00:00
Argint şi bronz european

România a obţinut trei medalii la CE de seniori de la Lausanne (Elveţia). După bronzul de la echipe, Şelariu a cîştigat argintul la sol, iar Popescu a luat bronz la sărituri.

GIMNASTICĂ – Băieţii au rămas în elita continentală

România a obţinut trei medalii la CE de seniori de la Lausanne (Elveţia). După bronzul de la echipe, Şelariu a cîştigat argintul la sol, iar Popescu a luat bronz la sărituri.

După ce în 2002 şi 2004 a cucerit medaliile de aur, iar în 2006 a obţinut argintul, echipa masculină de gimnastică a ţării noastre a demonstrat că rămîne o forţă pe plan european, reuşind să urce pe cea de-a treia treaptă a podiumului de premiere. În finala probei, Răzvan Şelariu, Daniel Popescu, Flavius Koczi, Robert Stănescu şi Cosmin Maliţa au obţinut 268,950 de puncte, fiind devansaţi de Rusia (272,450 p) şi de Germania (269,950 p). Chiar dacă şi-au îmbunătăţit punctajul din calificări, unde ocupaseră locul 4, băieţii noştri au alternat evoluţiile sigure cu unele mai puţin reuşite, Koczi, de exemplu, singurul care a făcut toate aparatele, ratînd la trei dintre acestea. Echipa în ansamblu a resimţit absenţa multiplului campion mondial şi european Marian Drăgulescu, care se află încă în recuperare după seria de accidentări suferite anul trecut.

Şelariu, vicecampion la sol, Popescu, bronz la sărituri

Competiţia s-a încheiat ieri după-amiază, o dată cu disputarea finalelor pe aparate, la care ţara noastră a reuşit să cîştige încă două medalii. Mai întîi prin Răzvan Şelariu, poate cel mai constant gimnast român în momentul de faţă. Acesta a primit din partea brigăzii de arbitri nota 15,650, fiind devansat cu doar 50 de miimi de punct de rusul Anton Golotsutskov. În schimb, la cal cu mînere, Flavius Koczi, fost campion european în urmă cu doi ani, a încheiat concursul doar pe locul 4. România a mai fost reprezentată şi în finala la sărituri de Răzvan Şelariu (locul 5) şi de Daniel Popescu, care a obţinut medalia de bronz.

×
Subiecte în articol: sport