x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Atenţie, cad antrenori!

Atenţie, cad antrenori!

de Marius Mihalcea    |    23 Sep 2009   •   00:00
Atenţie, cad antrenori!
Sursa foto: Răzvan Păsărică/Rpressport.ro/Intact images

Nu mai puţin de şase tehnicieni şi-au pierdut postul de la începutul campionatului, în primele 7 etape. Aproape etapa şi antrenorul! Şi nu pare decât începutul. Ion Moldovan, Florin Marin, Cristiano Bergodi, Daniel Mogoşanu, Sandu Tăbârcă, Cristi Dulca. Aceştia sunt antrenorii decapitaţi în cele numai şapte runde care s-au scurs din acest sezon al Ligii 1.



DEVORATORI DE TEHNICIENI
Degeaba încearcă Mircea Rădulescu să-i apere pe tehnicieni, câtă vreme personajele din lojă, cu sau fără trabuc în colţul gurii, dar musai mustind de orgoliu, acţionează de fiecare dată iute la mânie, luând decizii radicale. Dulca, de pildă, a rămas şomer pentru că a pierdut la rând derby-urile cu Rapid şi cu FC Timişoara, Adrian Porumboiu ştergându-şi grabnic din memorie performanţele de dată recentă ale tânărului antrenor. Printre care o calificare nesperată în cupele europene, după victorii în Giuleşti şi în Bănie, urmată de prezenţa Vasluiului în buza Europa League, unde "galben-verzii" au pierdut totuşi onorabil în faţa mult mai titratei AEK Atena. Spre deosebire de Dulca, Bergodi şi Florin Marin au plătit cu scaunul dintr-un motiv de-a dreptul bizar în orice alt colţ al Europei fotbalistice, dar mai mult decât firesc pe plaiuri mioritice, nesupunerea faţă de patroni. În fine, dacă lui Ion Moldovan i s-a reproşat lipsa de rezultate şi o prea mare apropiere de Dinamo, Mogoşanu şi Tăbârcă, ambii aflaţi la prima lor experienţă în Liga 1, n-au părut în stare să facă faţă rigorilor competiţiei.

S-A PORNIT CU OPT ANTRENORI NOI
Faţă de ediţia trecută, nu mai puţin de opt echipe, aproape jumătate din numărul total, au plecat la drum cu antrenori noi. Dorinel Munteanu a semnat în vară cu Oţelul, înlocuindu-l pe Petre Grigoraş. Acesta s-a înţeles cu Poli Iaşi, care se despărţise de Bergodi. În locul lui Răzvan Lucescu, numit selecţioner, a venit Viorel Moldovan, după un scurt interimat în perioada de pregătiri cu Nicolo Napoli. Ovidiu Sabău a cochetat în vară şi cu Dinamo, dar a semnat până la urmă cu FC Timişoara, locul său la Gloria Bistriţa fiind luat de Tăbârcă. O schimbare s-a produs şi la Craiova, unde în locul lui Ionel Gane a fost numit Daniel Mogoşanu. În plus, Dinamo şi Steaua au început cu italienii Dario Bonetti, respectiv Bergodi.

DAN PETRESCU, LA COTA 100
Cel mai lung mandat pe banca tehnică a unei echipe din prima ligă îl are, la ora actuală, Dan Petrescu. Fostul internaţional a ajuns la nou promovata Unirea Urziceni la jumătatea turului campionatului 2006/2007, după ce s-a despărţit de Wisla Cracovia. El a debutat în etapa a 10-a, la 1 octombrie 2006, într-un meci pe teren propriu contra Universităţii Craiova, pe care ialomiţenii l-au pierdut, 1-2. De atunci, Dan Petrescu a adunat fix 100 de partide la Unirea în Liga 1, dintre care a câştigat 50, a terminat la egalitate 29 şi a pierdut 21. Ultimul joc a avut acelaşi deznodământ ca şi primul, 1-2 cu Dinamo, în "Ştefan cel Mare". Longevitatea lui Dan Petrescu la Urziceni se explică nu doar prin calităţile sale de antrenor, ci şi prin şansa de a avea un patron discret, Dumitru Bucşaru, căruia nu-i place să apară în presă. (Vlad Ionescu)

Doar 21 de zile la Braşov
Demis de la Universitatea Craiova cu trei etape înainte de finalul sezonului trecut, Nicolo Napoli a semnat, la data de 5 iulie, un contract pe un an cu FC Braşov. Tehnicianul italian îl înlocuia pe Răzvan Lucescu, care a acceptat oferta de a atrena echipa naţională. Numai că, după turneul efectuat cu "stegarii" în Elveţia, Napoli şi-a prezentat demisia, invocând probleme personale. Practic, italianul a lucrat la FC Braşov doar 21 de zile! La 27 iulie, cu 4 zile înainte de startul noii ediţii de campionat, a fost numit Viorel Moldovan. "Poate aşa a vrut Dumnezeu, să lucrăm împreună cu Viorel Moldovan. De altfel, negociasem cu el înainte de Nicolo Napoli", declara atunci preşedintele braşovenilor, Dinu Gheorghe. Ulterior, Nicolo Napoli a ajuns pe banca tehnică a nou-promovatei Astra Ploieşti, în locul lui Ion Moldovan. (Daniel Stan)

Mutările intervenite pe băncile tehnice în acest început de campionat

5235-102314-22copy.jpg

Click pe imagine pentru mărire!

×
Subiecte în articol: sport