x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Carlos Alcaraz, ultimul calificat în semifinale la Turneul Campionilor

Carlos Alcaraz, ultimul calificat în semifinale la Turneul Campionilor

de Redacția Jurnalul    |    17 Noi 2023   •   17:45
Carlos Alcaraz, ultimul calificat în semifinale la Turneul Campionilor
Sursa foto: Hepta

Tenismanul spaniol Carlos Alcaraz a devenit vineri ultimul calificat în semifinale la Turneul Campionilor după ce l-a învins în Grupa Roşie în două seturi simetrice, 6-4, 6-4, pe rusul Daniil Medvedev, care era deja sigur de prezenţa în această fază a competiţiei ce are loc în oraşul italian Torino.

Carlos Alcaraz, numărul 2 mondial, care participă în premieră la Turneul Campionilor, îl va întâlni sâmbătă pe sârbul Novak Djokovic, numărul 1 mondial şi deţinător al titlului. În cealaltă semifinală, Daniil Medvedev (3 ATP) îl va avea adversar pe italianul Jannik Sinner (4 ATP).

Ultimul meci din Grupa Roşie, unul fără miză, va opune vineri seară doi jucători fără şanse de calificare în semifinale, rusul Andrei Rublev (5 ATP) şi germanul Alexander Zverev (7 ATP). 

 

Știre inițială: Ultima zi a meciurilor din grupe la ATP Finals va stabili cine se alătură lui Daniil Medvedev și va ieși din Grupa Roșie. Rusul, deja calificat în semifinalele la Torino, cu un bilanț de două victorii, îl întâlnește pe Carlos Alcaraz, înainte ca Zverev să-l înfrunte pe Rublev, în sesiunea de seară.

Carlos Alcaraz vs Daniil Medvedev

În condițiile în care Alcaraz își poate asigura locul în semifinale cu o victorie, Zverev a afirmat că îl va încuraja pe Medvedev, în speranța că șansele sale de calificare vor fi la îndemâna lui când va intra pe teren.

Alcaraz a obținut prima sa victorie din carieră la ATP Finals, învingându-l miercuri pe Andrey Rublev, contabilizând o victorie și o înfrângere la debutul său la Torino. Împreună cu victoria în două seturi a lui Medvedev împotriva lui Zverev, face ca soarta spaniolului să fie în mâinile sale.

Dacă Alcaraz își poate răzbuna vineri înfrângerea suferită în semifinala US Open în fața lui Medvedev, jucătorul de 20 de ani se va alătura celui de-al treilea favorit în tururile eliminatorii.

"Va trebui să abordez diferit", a spus Alcaraz pentru atptour.com despre mentalitatea și tactica sa, făcând referire la întâlnirea lor de la New York.

"Medvedev este unul dintre cei mai buni jucători din lume... Trebuie să joci foarte bine din punct de vedere tactic, să fii răbdător și agresiv în același timp. Este foarte dificil să îl învingi. Trebuie să aștepți oportunitatea, dar să alergi și să fii calm, să bagi cinci sau șase lovituri pe punct până când apare șansa, fiind totodată conștient că de multe ori aceasta nu va veni".

Alcaraz l-a învins pe Medvedev de două ori în acest sezon, în finala de la Indian Wells și în semifinalele de la Wimbledon, dar palmaresul lor în meciurile directe este de 2-2.

"Voi încerca să fac tot ce pot pentru a juca împotriva lui Carlos", a declarat Medvedev, care va juca pentru puncte importante în clasamentul ATP și pentru premii în bani. "În momentul în care te relaxezi și îți spui: "Poate că în acest meci pot merge mai ușor", poți pierde tot ritmul. Așa este tenisul".

"Aici [pe terenul rapid], există o oportunitate", a spus Medvedev. "Poți servi ași împotriva lui, așa cum a făcut Sascha. Așa că trebuie să joc rapid. Trebuie să fac lovituri câștigătoare înainte ca el să o facă".


Andrey Rublev vs. Alexander Zverev

Alexander Zverev a câștigat ATP Finals de două ori, în 2018 și 2021. În ambele ocazii, el a pierdut meciul din turul al doilea înainte de a reveni pentru a cuceri titlul.

"Evident, asta îmi dă speranțe", a declarat germanul, care intră în meciul de vineri cu scorul de 1-1. Dar speranțele sale se bazează, de asemenea, pe capacitatea lui Medvedev de a-l învinge pe Alcaraz, iar Zverev a spus că va fi "fanul nr. 1" al celui de-al treilea favorit vineri.

"Este frustrant pentru că, într-un fel, cred că tenisul pe care l-am jucat merita mai mult decât să pierd în două seturi", a declarat el după cea de-a șasea întâlnire directă a sezonului dintre cei doi.

Rublev a trecut, de asemenea, printr-o campanie frustrantă, după semifinala de anul trecut de la Torino. Dar, al cincilea favorit are asigurată cea mai bună poziție în clasamentul ATP din carieră, locul 5 mondial și are șansa de a-și încheia sezonul într-o notă pozitivă împotriva lui Zverev.

Germanul conduce cu 5-3 în seria meciurilor directe, Rdar ublev a câștigat ultimele trei întâlniri dintre ei, toate în acest sezon, la Dubai, Bastad și Viena.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: Daniil Medvedev carlos alcaraz