x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Au fost stabilite loturile

Au fost stabilite loturile

de Vlad Ionescu    |    02 Aug 2007   •   00:00
Au fost stabilite loturile
Sursa foto: AMY SANCETTA/

La inceputul lunii septembrie, la Stuttgart vor avea loc Campionatele Mondiale de seniori, la care echipele Romăniei ţintesc calificarea la Jocurile Olimpice de la Beijing şi cucerirea a una-două medalii.

La inceputul lunii septembrie, la Stuttgart vor avea loc Campionatele Mondiale de seniori, la care echipele Romăniei ţintesc calificarea la Jocurile Olimpice de la Beijing şi cucerirea a una-două medalii.

Loturile au fost definitivate in urma Campionatelor Naţionale desfăşurate săptămăna trecută, la Ploieşti. La feminin este de remarcat revenirea triplei campioane olimpice Cătălina Ponor, care in luna mai a renunţat la colaborarea cu antrenorul Matei Stănei şi s-a intors alături de cea care a lansat-o in marea performanţă, Mariana Bitang. Din echipă mai fac parte Sandra Izbaşa, Steliana Nistor, ambele medaliate la Europene, Anamaria Tămirjan, Cerasela Pătraşcu, Daniela Druncea şi Andreea Grigore.

Lotul masculin il are drept lider incontestabil pe cel mai bun gimnast romăn al ultimilor ani, Marian Drăgulescu, ceilalţi sportivi fiind: Răzvan Şelariu, Daniel Popescu, Flavius Koczi, Alin Jivan şi Robert Stănescu. Jivan se intoarce şi el la lot după o pauză indelungată, fostul medaliat mondial şi european la sărituri absentănd aproape un an din cauza unei accidentări.

OBIECTIV. "Aceste liste reprezintă inscrierile nominale, pe care ni le cere federaţia internaţională la un termen-limită. Sper să nu fie accidentări, dar trebuie ştiut că pănă la inceperea competiţiei se mai pot face modificări. Obiectivul este calificarea la Jocurile Olimpice, iar apoi ne vom bate şi la medalii", a declarat preşedintele FRG, Adrian Stoica.

Adversari

Primele 12 clasate in concursul pe echipe de la Stuttgart vor obţine calificarea la JO. La masculin, Romănia va avea drept principale adversare China, Japonia şi Rusia, dar nu trebuie neglijate nici echipele Ucrainei, Belarus, Franţei, Germaniei, SUA şi Coreei de Sud. La feminin, lupta pentru medalii se va da intre China, SUA, Rusia şi Romănia. "Fetele au alt potenţial faţă de băieţi, mai puternic, dar vom incerca să obţinem medalii cu ambele loturi", a spus secretarul general al FRG, Mircea Apolzan.

×
Subiecte în articol: sport