x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport AUTO/Pe urmle lui Schumacher

AUTO/Pe urmle lui Schumacher

17 Noi 2008   •   00:00

Pilotul român Mihai Marinescu, care activează în Formula BMW, a câştigat Grand Prix-ul de la Macao, cea mai dificilă cursă stradală din lume.



Plecat de pe prima poziţie a grilei, Marinescu a fost depăşit imediat după start de colegul său de la echipa Motaworld, danezul Michael Christensen. Românul a reuşit să revină în frunte în turul al şaselea şi a trecut victorios linia de sosire, cu aproape o jumătate de secundă înaintea ocupantului locului doi.  "Am plecat de pe partea murdară a pistei şi nu am reuşit să pun puterea maşinii la sol în primele secvenţe ale startului. Ştiam însă că pot fi rapid, posibilitatea unei victorii la Macao m-a motivat în plus şi am dat totul, am mers la limită. Am pus multă presiune pe Christensen şi în final am reuşit să-l depăşesc. Mi-am îndeplinit un vis, am câştigat la Macao, cea mai dificilă cursă stradală din lume. Am reuşit să duc tricolorul României pe primul loc şi sunt foarte mândru de această performanţă", a declarat după cursă tânărul şi talentatul pilot român.


Predecesori celebri

De-a lungul timpului, pe circuitul din Macao au concurat şi au câştigat mulţi piloţi care ulterior aveau să scrie istoria Formulei 1. Printre aceştia brazilianul Ayrton Senna
şi germanul Michael Schumacher, multiplii campioni mondiali.

×
Subiecte în articol: sport