x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Avalansa erorilor

Avalansa erorilor

11 Mai 2004   •   00:00

In ultima etapa din Divizia A s-au consemnat multe erori ale arbitrilor. Asistentul Marodin sau centralii Helesteanu, Balaj si Anghelinei au gafat nepermis, dandu-i batai de cap presedintelui CCA, Ion Craciunescu, hulit, la randul sau, in Oltenia.

MIHAI IGIROSANU

„Din punctul meu de vedere nu au fost probleme la aceasta etapa, cu exceptia meciului FC National - FC Oradea", a caracterizat Craciunescu evolutiile arbitrilor.

HELESTEANU. Cele mai mari „valuri" au aparut la Brasov, acolo unde oficialii Petrolului au contestat vehement acordarea penalty-ului care a dus scorul la 2-1 pentru gazde. „Nu a fost penalty. Helesteanu a stricat inca un meci. Il astept pe domnul Craciunescu sa ia masuri pentru ca astfel nu se mai poate", a „tunat" dupa meci vicepresedintele Consiliului de Administratie al ploiestenilor, Florin Bercea. Se pare insa ca analiza efectuata de CCA nu va avea repercusiuni prea mari asupra lui Helesteanu.

MARODIN. Derby-ul Rapid - Dinamo nu a ridicat probleme decat din punct de vedere al asistentului Nicolae Marodin, cel care a oprit eronat o faza in care Sabin Ilie scapase singur spre poarta lui Munteanu. Marodin va fi sanctionat de CCA, insa pedeapsa sa nu va fi una prea drastica, avand in vedere ca atacantul rapidist nu a finalizat cu gol actiunea respectiva.

BALAJ. La Galati, in minutul 84, la scorul de 1-1, al meciul Otelul - FC Arges, Cristi Balaj a trecut cu vederea un hent comis in careu de pitesteanul Marincau, pe care l-a recunoscut si jucatorul. „Centralul" din Baia Mare vine dupa o perioada de inactivitate, cauzata de o accidentare, astfel ca in cazul sau intervin circumstantele atenuante.

ANGHELINEI. Surse apropiate CCA sustin ca galateanul Viorel Anghelinei va iesi cel mai rau dupa aceasta etapa. El nu a acordat un penalty clar ca lumina zilei in prelungirile partidei FC National - FC Oradea, privand echipa gazda de posibilitatea de a obtine macar un egal. Gafa sa ii va atrage o suspendare de minimum patru etape.

Craciunescu: „Anghelinei a gresit inexplicabil"

Contactat ieri, presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Ion Craciunescu, s-a aratat extrem de surprins de prestatia lui Viorel Anghelinei: „A comis o greseala inexplicabila si sunt chiar socat. Pana acum, el a dus foarte bine meciurile la bun sfarsit si nu ma asteptam la asa ceva din partea lui. Probabil ca a luat meciul prea usor". Referitor la Anton Helesteanu, liderul CCA a fost evaziv: „Cred ca voi vedea faza respectiva dintr-un alt unghi, dar nu cred ca pot fi probleme prea mari la un scor de 4-1". In fine, Craciunescu a recunoscut ca si asistentul Nicolae Marodin este in culpa: „Marodin a gresit si el intr-o faza destul de usoara". Pana ieri, se hotarase ca Viorel Anghelinei si Nicolae Marodin sa fie retinuti de la delegari, urmand ca soarta lui Cristi Balaj si Anton Helesteanu sa se judece astazi, in urma unui nou studiu video.

Gheorghe Farcas la Steaua - FC National

CCA a anuntat ieri si brigazile de arbitri care vor conduce partidele etapei a 26-a, care vor avea loc maine. Dupa ce a condus impecabil derby-ul Rapid - Dinamo, Alexandru Tudor va arbitra confruntarea extrem de importanta pentru evitarea retrogradarii, FC Arges - FCM Bacau. Duelul de la distanta pentru titlu a fost incredintat lui Tiberiu Lajos (Dinamo - Gloria) si Gheorghe Farcas (Steaua - FC National). Jocul Petrolul - Rapid va fi fluierat de Augustus Constantin, in vreme ce meciul Ceahlaul - „U" Craiova va fi arbitrat de Sorin Corpodean.
×
Subiecte în articol: sport