x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Azi se decid adversarele

Azi se decid adversarele

24 Feb 2004   •   00:00

Dinamo Romconstruct, Rapid Bucuresti, HCM Constanta si U Remin Deva sunt cele patru echipe de handbal care au reusit sa ajunga in fazele superioare ale Cupei EHF si, respectiv, Challenge Cup. Astazi, de la ora 13:00, ele isi vor afla adversarii.

CUPA EHF. Echipa de handbal masculin Dinamo Romconstruct s-a calificat in semifinalele Cupei EHF dupa ce a trecut in sferturi de gruparea germana HSG Nordhorn. Dinamo va intalni in aceasta faza a competitiei una dintre celelalte trei echipe calificate, BM Altea (Spania), THW Kiel (Germania), Lukoil - Dynamo Astrakhan (Rusia). "Noi nu avem nici o preferinta referitor la ce adversar vom avea in semifinale, fiindca toate cele trei echipe sunt foarte bune. Daca o luam pe parte sentimentala ar fi bine daca vom evolua in fata spaniolilor de la Altea, fiindca sunt si ei tot latini, iar jocul practicat de spanioli ne-ar conveni mai mult", a declarat presedintele CS Dinamo, Marcel Popescu. Si handbalul feminin are o reprezentatnta in Cupa EHF, Rapid Bucuresti calificandu-se in sferturile competitiei dupa o dubla victorie cu frantuzoaicele de la Cercle Dijon, 34-31 si 33-27.

CHALLENGE CUP. Echipa de la malul marii condusa de Aihan Omer, HCM Constanta, s-a calificat in semifinalele Challenge Cup, dupa ce a invins duminica, pe teren propriu, cu scorul de 35-29 pe Minaur Baia Mare. Posibilii adversari din semifinale ai echipei constantene sunt: US Donkerque (Franta), Generali Pallamano Trieste (Italia) si IFK Skovde (Suedia). Omer a declarat ca nu are preferinte referitor la cine ii va fi adversar in semifinale. "Nu am nici o preferinta referitor la cele trei echipe care au ajuns in semifinale. Faptul ca au ajuns pana aici spune totul", a declarat Aihan Omer. Alaturi de "marinari", si fetele de la Remin Deva au acces in sferturile Challenge Cup, eliminand echipa italiana AS Almamura, dupa o dubla victorie, 27-24 si 34-18, ambele meciuri desfasurandu-se in Italia.

Paleu, asteptat la Dinamo
Vasile Turcu, presedintele sectiei de handbal a clubului Dinamo, a declarat ca este gata sa-i cedeze locul lui Petru Paleu, daca acesta doreste sa vina la Dinamo. "Daca este interesat sa vina la clubul Dinamo il asteptam cu placere si chiar iioferim functia de presedinte al sectiei de handbal", a declarat Turcu. Dupa parerea presedintelui dinamovist, Fibrex s-a destramat fiindca la Piatra-Neamt nu a existat o strategie pe termen lung. "Cred ca Fibrex nu si-a facut o strategie pe termen lung, ca noi, si de aceea a ajuns in aceasta situatie. Domnul Paleu a facut mult pentru handbal, dar probabil trebuia consiliat mai bine", a mai spus Vasile Turcu. Vasile Turcu a mai adaugat: "Nu am vrut sa luam jucatori de la Fibrex ca sa nu se zica apoi ca participam la destramarea echipei."

×
Subiecte în articol: sport dinamo