x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Bacaul si-a pus Piatra de gat

Bacaul si-a pus Piatra de gat

10 Mai 2004   •   00:00

Echipa lui Ionut Lupescu si-a complicat serios existenta, remizand acasa cu Ceahalul, candidata si ea la retrogradare. Bacauanii au cel mai slab „adevar" din Divizia A, cosmarul esalonului secund fiind foarte aproape.

PAUL ANDONE, SORIN ANGHEL - Bacau

Niciodata derby-ul Moldovei nu a mai avut avut o asemenea miza, ambele echipe luptand sezonul acesta pentru evitarea retrogradarii.

RATARI. Fara Cristea si Ciocoiu, Bacaul a sperat mult de la Narcis Raducan si Cursaru, sustinuti de Apostol, dar s-a precipitat prea mult in fata lui Covrig. Apararea lui Lacatus a raspuns cu calm asalturilor gazdelor, obligandu-i pe jucatorii lui Lupescu sa abuzeze de centrari inalte si de pase lungi, usor de interceptat. In prima repriza, Bacaul a irosit trei ocazii prin Cursaru, Narcis Raducan si Goian, iar nemteanul Burdujan a dat si el fiori gazdelor. Narcis s-a transformat in ghinionistul serii in debutul reprizei secunde, iar pasa lui Nemtanu, scapat singur cu Prunea, nu si-a gasit nici o explicatie. Astfel, Bacaul a ajuns la „ - 15" in clasamentul adevarului, iar meciul de miercuri, de la Pitesti, a devenit capital.

SPERANTA. La finalul partidei, jucatorii Bacaului pareau prabusiti, antrenorul Ionut Lupescu incercand degeaba sa-si consoleze elevii. „Daca luptam si in alte meciuri cum am facut-o azi, nu mai ajungeam aici. Acum depindem si de alte rezultate, dar atat timp cat mai exista speranta, ma voi lupta pana la capat", a spus antrenorul lui FCM Bacau. „Punctul scos aici nu inseamna ca am scapat de griji, pentru ca eu raman la parerea ca lupta pentru evitarea retrogradarii se da pana in ultima etapa", a declarat „Fiara".

„Cu - 10 nu se retrogradeaza"

Chiar daca nu au pierdut, jucatorii Ceahlaului nu erau in culmea fericrii la finalul jocului. „E prea devreme sa ne bucuram. Deocamdata nu constientizam cat de valoros este acest punct. E pacat totusi ca nu am reusit sa fructificam nici una dintre ocazii avute. Puteam sa castigam. Oricum, cu « - 10» in clasamentul adevarului nu se retrogradeaza", a declarat dupa joc portarul Ceahlaului, Lucian Covrig.

Lacatus s-a luat de Burdujan

Antrenorul Ceahlaului, Marius Lacatus, l-a certat pe atacantul Lucian Burdujan de cele doua situatii pe care le-a irosit. „Cand vrei sa dai gol daca nu atunci cand esti singur cu portarul? Ce vroiai, sa intru eu pe teren", a tipat tehnicianul nemtean la jucatorul sau, care in repriza a doua a suferit o entorsa la o faza in care a calcat pe minge intr-o situatie de unu la unu cu portarul advers. „Fiara" nu l-a uitat nici pe Nemtanu, care a scapat singur cu Prunea, dar in locul unui sut a preferat o pasa la adversar. „Cui ai vrut sa dai acolo? Ai crezut ca sunt eu in careu si dau la poarta. Eu nu mai joc de mult, nu ai aflat?", a spus Lacatus.

Contre intre sotia lui Lupescu si Sergiu Sechelariu

De la meci au lipsit conducatorii celor doua cluburi. Primarul Bacaului, Dumitru Sechelariu, s-a tinut de cuvant dupa meciul de la Alba-Iulia si nu a venit la stadion, iar presedintele Ceahlaului, Gheorghe Stefan, a ramas la Piatra-Neamt. La finalul partidei, in tribuna oficiala a arenei bacauane, conducatorii gazdelor au zabovit minute bune, complet dezamagiti. Incercand o analiza, Sergiu Sechelariu (foto), fratele primarului bacauan, l-a acuzat pe Ionut Lupescu pentru rezultatele slabe. Sotia „Kaiserului", Flori, aflata la cateva scaune distanta, i-a luat apararea lui Ionut spunandu-i lui Sergiu: „Nu cred ca sunteti in masura sa imi criticati sotul, pentru ca nu va pricepeti la fotbal". Diplomat, acesta a incercat sa aplaneze conflictul, dar in cele din urma a rabufnit: „Doamna, poate eu nu ma pricep, dar nici el nu se pricepe la fotbal". Dupa aceea, secretarul de stat in Ministerul Transporturilor a replicat: „Acum doi ani, cand l-am propus pe Ioan Andone, antrenor la Bacau, ati spus ca are gura mare. Acum, el face treaba la Dinamo!".
×
Subiecte în articol: sport