x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Balaurul cu trei capete"

"Balaurul cu trei capete"

02 Mar 2004   •   00:00

Dupa ce a "asasinat" pe St. Gallen, atacantul lui Grasshoppers, Jerry Gane, vrea sa-l invinga si pe Iulian Filipescu, in semifinala Cupei Elvetiei, impotriva lui FC Zurich.

Ionel Gane se simte ca pestele in apa la Grasshoppers Zurich (locul 4 in prima divizie elvetiana), pentru care a marcat duminica trei goluri in victoria 3-2, impotriva fostei sale echipe, St. Gallen. Desi ii pare rau ca a fost calaul gruparii la care a evoluat timp de patru ani, "Jerry" se bucura de victorie si spera sa se claseze, la finele campionatului, pe locul 3, ce permite accederea in Cupa UEFA. "Mai sunt 15 etape, iar noi avem doua meciuri cu Servette Geneva, care ocupa locul 3 acum. Orice se poate intampla", spune Gane, care a acumulat pana acum opt goluri in campionat si doua in Cupa.
Pana atunci, cel supranumit "Balaurul" va disputa maine, desi acuza o usoara contractura, semifinala Cupei Elvetiei, impotriva concitadinilor de la FC Zurich, unde evolueaza fostul stelist Iulian Filipescu.

"Imi pare rau de Craiova"

Desi a plecat de la Universitatea Craiova de aproape 10 ani, "Balaurul" a ramas legat sufleteste de gruparea din Banie si este la curent cu toate evenimentele de acolo. "Imi pare rau de ce se intampla la club, dar cred ca ar trebui sa existe mai multa comunicare si respect in relatia dintre conducere si suporteri. " In legatura cu fuga antrenorului Lacatus de la "Stiinta", "Jerry" a declarat: "Laca e un antrenor foarte bun, dar e foarte greu sa intri intre olteni. Eu am jucat acolo si stiu cum sunt"



"La nationala nu trebuie sa conteze varsta"

  • Jurnalul National: "Jerry", felicitari pentru cele trei goluri marcate duminica. Cum te simti?

    Ionel Gane:
    Ma bucur, dar, in acelasi timp, imi pare rau, fiindca am inscris impotriva fostei mele echipe. Cand eram la St. Gallen, marcam cate doua goluri lui Grasshoppers. Acum s-a inversat roata.

  • E primul tau hattrick in Elvetia...

    Asa este. Dar nu e cea mai tare performanta a mea. In 2002 am batut pe Yverdon cu 5-0, iar eu le-am "operat" pe toate. In rest, cel mult "duble".

  • Cum va fi meciul de maine, cu FC Zurich?

    E meci greu, semifinala Cupei. O sa facem spectacol si sper sa invingem. Daca batem, putem intalni din nou pe St. Gallen, care joaca cu Will in cealalta semifinala.

  • Il vei infrunta pe Filipescu. Ati vorbit zilele astea?

    Da. Chiar azi (n.r. - ieri) trebuie sa ma intalnesc cu el si cu Tararache, sa dam un interviu special pentru "Blick". Vor sa scrie despre cei trei romani care joaca in semifinalele Cupei.

  • Astepti o convocare la "nationala" dupa aceasta reusita?

    Ma gandesc mereu la echipa nationala. Aici nu trebuie sa conteze varsta, ci doar felul cum joci. Pentru un atacant e foarte important sa marcheze cat mai mult, nu cati ani are.

  • La club cum e? Cat mai ai contract?

    E foarte bine aici. Intelegerea mea expira la finele campionatului. M-am intalnit cu managerul pentru a discuta prelungirea, dar n-am stabilit nimic concret. Oricum, eu vreau sa raman.
×
Subiecte în articol: sport