x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Balint e selecţioner!

Balint e selecţioner!

de Marius Mihalcea    |    21 Ian 2010   •   00:00
Balint e selecţioner!
Sursa foto: Raed Krishan/GAZETA SPORTURILOR/INTACT IMAGES

Fostul tehnician al formaţiei FC Timişoara este, începând de ieri, noul antrenor al echipei naţionale a Republicii Moldova. Gabi Balint a semnat cu federaţia de fotbal din ţara vecină un contract pe o perioadă de doi ani.



Pele va avea ca obiectiv obţinerea unor rezultate mai bune decât în ultima campanie de calificare, cea pentru Campionatul Mondial din vara acestui an, din Africa de Sud, în cadrul căreia reprezentativa Republicii Moldova a obţinut doar trei puncte şi a terminat pe ultimul loc al grupei din care au mai făcut parte Elveţia, Grecia, Letonia, Israel şi Luxemburg. "Sunt foarte mulţumit de ceea ce am găsit aici, la Chişinău. Există o bază de cantonament excelentă, cum e Mogoşoaia la noi, cu terenuri bune şi cu toate facilităţile pentru refacere", a declarat Balint pentru GSP la scurt timp după instalare. În ceea ce priveşte obiectivul care i-a fost trasat, fostul internaţional român a spus că acesta este cât se poate de realist: "Nimeni de aici nu se gândeşte la calificare, ar fi culmea să creadă cineva că Moldova poate ajunge la un turneu final, însă e cât se poate de clar că se poate obţine mai mult decât până acum".

ŞI-A ALES STAFF AUTOHTON
La Chişinău, Balint a ales să lucreze cu un staff tehnic format exclusiv din antrenori moldoveni. "Am şi un nume pe care l-aş vrea neapărat lângă mine, Ion Testimiţanu. L-am avut fotbalist pe vremea când antrenam la Şerif Tiraspol, a evoluat prin Anglia şi este un nume emblematic pentru această ţară. Aşa cum Iordănescu mi-a dat mie o şansă şi m-a luat secund la naţionala României, aşa vreau să fac şi eu cu Ion". Balint (47 ani) a mai antrenat până acum, ca principal ori ca secund, pe FC Bihor, Sportul, Galatasaray, România şi Şerif.

×
Subiecte în articol: sport