x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Bani multi pentru infrangere

Bani multi pentru infrangere

10 Feb 2004   •   00:00

Desi au ratat calificarea in faza urmatoare a Grupei Mondiale in Cupa Davis, jucatorii si antrenorii romani pot sa se bucure. Conturile lor se vor ingrosa considerabil.

Federatia Romana de Tenis va primi 116.000 de dolari din partea forului international pentru prezenta intre cele mai bune 16 echipe ale lumii.

IRITANT. Surse apropiate "tricolorilor" sustin ca, in mare parte, banii au fost deja impartiti, discutia purtandu-se duminica seara, in vestiar, dupa incheierea intalnirii Hanescu - Wawrinka. Inexplicabil este ca Gabriel Trifu va castiga intre 10.000 si 15.000 de dolari, in vreme ce pentru succesul vital din Ecuador, juniorii Mergea si Tecau au incasat doar cate 7.000.
Chiar daca a pierdut doua meciuri, Andrei Pavel se va alege cu 20.000-25.000 de dolari, in timp ce, pentru ca s-a dovedit prompt in aruncarea prosoapelor si pasarea spre jucatori a recipientelor cu apa, Florin Segarceanu va primi si el in jur de 5.000 de dolari.

CONTRAST. Prezenta lui Federer la Sala Polivalenta a fost de ajuns ca Elvetia sa se impuna in fata Romaniei. Numarul 1 mondial s-a distrat pe teren, dar calitatile lui au reprezentat scuza perfecta. Asta in vreme ce anonimii suedezi Soderling si Johansson spulberau Australia, tara celebrilor Phillipoussis si Hewitt, chiar la ea acasa.

Motivele lui Sabau
Refuzul lui Razvan Sabau de a juca in meciul contra Elvetiei a declansat zvonuri diverse. Dinspre echipa a plecat informatia ca acesta ar fi cerut 5.000 de dolari pentru a renunta la participarea intr-un turneu in Polonia. Adevarul pare a fi undeva la mijloc. Una dintre cauzele forfait-ului il reprezinta faptul ca, desi la hotelul Intercontinental pentru lotul Romaniei existau doua camere in plus, lui Sabau i s-a propus sa locuiasca acasa.

Mai jucam in septembrie
Infrangerea in fata Elvetiei arunca echipa Romaniei in barajul pentru mentinerea in Grupa Mondiala, meci care va avea loc in luna septembrie. Formatia noastra poate evolua impotriva Germaniei, Marii Britanii, Belgiei, Slovaciei si Africii de Sud (favorite la calificare in Zona Euro-Africana), Braziliei, Ecuadorului sau statului Chile (Zona America), Indiei sau Thailandei (Zona Asia-Oceania). Partidele care ne vor stabili adversara au loc pe 11 aprilie.( MIHAI IGIROSANU)

×
Subiecte în articol: sport