x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Baschet - "Pinteni" invincibili

Baschet - "Pinteni" invincibili

de Vlad Ionescu    |    16 Iun 2007   •   00:00
Baschet  - "Pinteni" invincibili
Sursa foto: JEFF HAYNES/

Formaţia texană a căştigat liga profesionistă nord-americană, invingănd in finală, cu scorul general de 4-0, pe Cleveland Cavaliers. In ultimul meci, "pintenii" au invins la limită, in deplasare, cu 83-82.

San Antonio Spurs a luat titlul in NBA

Formaţia texană a căştigat liga profesionistă nord-americană, invingănd in finală, cu scorul general de 4-0, pe Cleveland Cavaliers. In ultimul meci, "pintenii" au invins la limită, in deplasare, cu 83-82.

Argentinianul Emanuel Ginobili şi francezul Tony Parker, autori a 27, respectiv 24 de puncte, au fost principalii marcatori ai invingătorilor, in timp ce de la gazde s-a remarcat LeBron James (24 de puncte), care a devenit tatăl unui băiat de 6,7 kilograme cu doar căteva ore inaintea partidei. Aflată la prima finală in cei 37 de ani petrecuţi in NBA, formaţia din Cleveland nu a izbutit să căştige nici o partidă, repetănd contraperformanţa din 2002 a lui New Jersey Nets.Â

PREMIERĂ. Conducătorul de joc al campionilor, francezul Tony Parker, a fost desemnat cel mai bun jucător al finalei, el fiind primul european care primeşte această distincţie, care a fost acordată pentru prima oară in 1969. Totodată, el a devenit, la 25 de ani şi 28 de zile, cel mai tănăr baschetbalist care a disputat 100 de meciuri in play-off, devansăndu-l pe Kobe Bryant de la Los Angeles Lakers.

San Antonio Spurs a căştigat al patrulea titlu din istorie, după cele obţinute in 1999, 2003 şi 2005, singurul jucător care a fost părtaş la toate aceste succese fiind pivotul Tim Duncan. In schimb, colegul său Robert Horry şi-a trecut in palmares al şaptelea titlu in carieră, cu trei echipe diferite: Houston Rockets (1994, 1995), Los Angeles Lakers (2000, 2001, 2002) şi San Antonio Spurs (2005, 2007). "Voi pune aceste trofee intr-o cutie. Peste căţiva ani le voi arăta copiilor mei, ca să vadă că tatăl lor a făcut mici lucruri bune in NBA", a declarat Horry, care a reuşit să-i depăşească pe Michael Jordan, Scottie Pippen sau Kareem Abdul-Jabbar, toţi avănd căte şase titluri. Recordul in materie, greu de egalat, ii aparţine celebrului Bill Russell, cu 11 titluri.

×
Subiecte în articol: sport