x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Baschetbalist retinut pentru trafic cu droguri

Baschetbalist retinut pentru trafic cu droguri

26 Feb 2004   •   00:00

Baschetbalistul echipei West Petrom Arad, Tega Moceanu, a fost retinut cateva ore la sediul Politiei din Arad. Pe adresa acestuia sosise un colet din Elvetia care continea canabis. Baschetbalistul de la West Petrom Arad a fost retinut marti de politie, fiind suspect ca ar fi primit niste "prafuri" din Elvetia. A fost eliberat, dar cercetarile continua

Baschetbalistul Tega Moceanu, de la West Petrom Arad, a fost condus la sediul Politiei dupa antrenamentul de marti, fiind banuit ca ar putea fi destinatarul unui colet cu droguri descoperit la un birou vamal din municipiul Arad.

COLETUL. Serviciul de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog din cadrul IPJ Arad a fost sesizat luni de catre lucratorii Biroului Vamal Arad despre faptul ca la Oficiul Postal 11 s-a prezentat o persoana pentru a ridica un colet din Elvetia. Existand suspiciuni cu privire la continutul coletului, lucratorii vamali au trecut la verificarea acestuia, moment in care destinatarul a disparut. Surse din cadrul Politiei sustin ca e vorba despre baschetbalistul Tega Moceanu, care se prezentase la ridicarea coletului cu acte straine.

33 DE GRAME. Coletul continea "o carte scrisa in limba germana, care avea decupate paginile in interior, iar in spatiul format astfel a fost gasita o punga din plastic care continea 33 grame dintr-un produs, care prezinta caracteristicile canabisului", a precizat Politia. Tega Moceanu a fost "ridicat" dupa antrenamentul de marti, fiind condus la Politie unde a fost interogat, dupa care a fost pus in libertate.

REACTII. Contactat telefonic, Tega Moceanu a refuzat sa faca vreo declaratie. "Lasati-ma-n pace! Nu am nimic de declarat!", a rabufnit jucatorul aradean. Nici presedintele clubului, Dan Boric, nu a vrut sa faca vreun comentariu: "Nu ma intereseaza decat ce se intampla pe plan sportiv. Deci nu am sa iau vreo decizie in ceea ce-l priveste pe Moceanu". Antrenorul Adrian Budurean nu stia de cele intamplate, lipsind din localitate. "El s-a intors la antrenamentul de dupa-amiaza dupa cateva ore. Personal, imi e greu sa cred ca si-ar pune in joc viitorul pentru droguri. Este unul dintre cei mai seriosi sportivi pe care i-am cunoscut", a declarat Budurean.

Este varul lui Dominique Moceanu

Moceanu, in varsta de 25 de ani, are 2,04 metri inaltime si s-a nascut la Bucuresti. Are dubla cetatenie, americana si romana, si este varul gimnastei americane de origine romana Dominique Moceanu. El a activat timp de patru ani in Campionatul Universitar American, la echipa colegiului Houston, antrenata de reputatul tehnician Clyde Drexler, dupa care s-a transferat la gruparea elvetiana Benetton Fribourg. Contractul cu gruparea helveta a expirat in decembrie 2002, moment in care a revenit in tara semnand cu West Petrom Arad. La echipa nationala are doar o selectie.

×
Subiecte în articol: sport moceanu