x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport BCR Open - Pavel il aşteaptă pe Hănescu

BCR Open - Pavel il aşteaptă pe Hănescu

de Mihai Igirosanu    |    13 Sep 2007   •   00:00
BCR Open - Pavel il aşteaptă pe Hănescu
Sursa foto: Marin Raica/

Andrei Pavel joacă astăzi cu italianul Potito Starace, iar Victor Hănescu il infruntă pe spaniolul Albert Montanes. Dacă vor căştiga, vom avea un sfert de finală intre romăni.

Andrei Pavel joacă astăzi cu italianul Potito Starace, iar Victor Hănescu il infruntă pe spaniolul Albert Montanes. Dacă vor căştiga, vom avea un sfert de finală intre romăni.

"Cneazul" a trecut cu bine de primul tur, 7-5, 7-5, de Oscar Hernandez (Spania) şi işi va incerca şansa in faţa lui Potito Starace, cap de serie numărul 3. După eliminarea principalilor favoriţi, Nicolas Almagro şi Filippo Volandri, italianul este cotat cu prima şansă la căştigarea turneului.

"Nu cred că am jucat vreodată impotriva lui. A avut un an foarte bun, mai ales in primăvară. Joacă bine pe zgură, are o dreaptă foarte bună, este inalt şi poate să servească foarte bine. Voi incerca să joc agresiv şi să il atac pe rever, care este punctul lui ceva mai slab", a explicat Pavel tactica pe care o va folosi in acest meci. Tot astăzi, Victor Hănescu, care l-a invins in primul meci pe Florian Mayer (Germania), cu 7-6, 7-6, va incerca să acceadă şi el in sferturi, adversarul său fiind spaniolul Albert Montanes, favoritul numărul 8. Cei doi s-au mai intălnit de trei ori, scorul fiindu-i favorabil cu 2-1 romănului. "Este posibil un sfert de finală cu Andrei Pavel. Nu m-am găndit incă la acest lucru, pentru că vreau să o iau treptat. Nu sunt la un nivel de joc la care să spun că pot trece de oricine, dar voi incerca să il inving pe Montanes", a declarat Hane.Â

Ieri au fost stabiliţi primii sfertfinalişti. Hugo Armando (SUA) a dispus de Andreas Seppi (Italia), scor 6-0, 6-3, iar Gael Monfils (Franţa) l-a invins cu 6-4, 6-4 pe Martin Vassallo-Arguello (Argentina). Atăt Armando, căt şi Monfils au venit din calificări.

Eliminare

Florin Mergea şi Horia Tecău s-au oprit in sferturile de finală ale probei de dublu. După ce in primul meci au trecut cu 6-3, 6-4 de perechea germano-elveţiană Florian Mayer - Jean-Claude Scherrer, cei doi foşti campioni de juniori la Wimbledon i-au intălnit in turul secund pe argentinienii Martin Garcia şi Sebastian Prieto, favoriţii numărul 2, in faţa cărora au cedat in trei seturi, scor 5-7, 6-4, 10-8. Mai mult ca sigur, Mergea şi Tecău vor fi parteneri de dublu şi săptămăna viitoare (21-23 septembrie), in meciul pe care Romănia il va disputa in deplasare, la Osaka, impotriva Japoniei, in barajul de menţinere in Grupa Mondială a Cupei Davis.

×
Subiecte în articol: sport