x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Becali: "Ce s-a întâmplat la Budapesta e o răzbunare a ungurilor"

Becali: "Ce s-a întâmplat la Budapesta e o răzbunare a ungurilor"

23 Iul 2009   •   00:00

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat că incidentul care s-a întâmplat în noaptea de miercuri spre joi la Budapesta, când jucătorii formaţiei bucureştene au fost evacuaţi din hotelul în care erau cazaţi din cauza unei ameninţări cu bombă, reprezintă o răzbunare a ungurilor.



"Eu nu cred că este un război psihologic, cred că este o răzbunare, pentru că acel banner este foarte urât, este ceva inimaginabil, inuman. Eu aseară am aflat ce înseamnă. E o chestie de răzbunare, cred că s-au simţit atât de jigniţi încât au făcut asta. Dacă fanii unguri scriau şi ei aşa ceva acolo (n.r. - la Budapesta), se implicau şi la noi serviciile secrete. Sunt lucruri care se secretizează şi se află abia peste 50 de ani. Bannerul e prea jignitor. Ceea ce s-a întâmplat acolo nu e o strategie ca să câştige meciul. Ei ştiu că dacă pun o bombă în fiecare zi, iar jucătorii nu dorm trei zile, tot îi batem. E o răzbunare poate chiar din partea instituţiilor. Un astfel de banner poate isca un scandal diplomatic, între două state", a spus Becali, la Gsp tv.

La partida tur dintre Steaua şi Ujpest, suporterii echipei bucureştene au afişat pe aproape toată durata partidei un banner pe care scria, în ungureşte, "Cât ţine o unguroaică rahatul în ea? Răspuns: 9 luni".

Pe de altă parte, ProSport a anunţat că UEFA a decis ca partida retur dintre Ujpest FC şi Steaua să se dispute la ora programată. "Este mult mai bine să jucăm azi. Riscurile erau mai mari dacă amânam jocul pentru mâine. A fost o decizie pe care a trebuit să o acceptăm. Bergodi era îngrijorat de starea jucătorilor, dar până la urmă a acceptat şi el această decizie", a spus Argăseală.

Delegaţia echipei Steaua Bucureşti a fost trezită, în noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 2.00, în urma unei ameninţări telefonice cu bombă la hotelul din Budapesta.

Doi ofiţeri de la serviciul pirotehnic s-au prezentat la hotelul unde este cazată delegaţia Stelei şi au anunţat că mai multe camere trebuiesc evacuate pentru a efectua verificări.

Camerele de la etajul 1 al clădirii, unde erau cazaţi, printre alţii, Sorin Ghionea, Petre Marin, Romeo Surdu, Bănel Nicoliţă şi Janos Szekely, au fost eliberate şi au fost cercetate cu ajutorul câinilor poliţişti.

Peste 50 de agenţi şi-au făcut apariţia la hotel şi au delimitat zona.

După aproximativ trei ore de verificări, jucătorii şi oficialii Stelei au putut reveni în camerele de hotel.

Preşedintele clubului Steaua Bucureşti, Valeriu Argăseală, a declarat că aceadtă acţiune l-a pus pe gânduri. "E prima oară în viaţa mea şi în viaţa echipei când se întâmplă aşa ceva. Poate dacă mi se întâmpla în altă parte mai ziceam, dar se întâmplă înaintea unui asemenea meci. Durata acestei acţiuni a fost foarte mare, nu pot să spun că a fost circ, dar modul în care s-a procedat ne-a pus pe gânduri. Am anunţat ambasada, care s-a prezentat foarte repede aici. Am înştiinţat observatorul UEFA, pentru că aşa era normal. E un eveniment din viaţa echipei noastre şi a durat trei ore. Nu ştiu ce decizie se va lua mâine (n.r. - joi)... Nu am cerut amânarea. Noi am vorbit cu observatorul înainte să înceapă procedurile, urmând ca la sfârşitul acestui control să-l anunţăm iarăşi. El va înştiinţa UEFA şi, în funcţie de circumstanţele în care s-a făcut acest control, se va lua o decizie", a spus Argăseală.

Oficialul stelist a precizat că jucătorii sunt obosoţi. "Jucătorii sunt obosiţi, normal că sunt. Să îi trezeşti la ora două noaptea şi să îi pui să părăsească camera e cam greu, dar noi i-am supus procedurilor, deşi a fost o procedură selectivă, legat de Steaua. Rămâne să analizeze UEFA dacă această acţiune are vreun efect asupra echipei şi dacă noi vom putea juca meciul de mâine (n.r. - joi). Nu pot face aprecieri şi să spun că a fost premeditat. Cine a făcut acţiunea ştie foarte bine de ce s-a făcut în acest fel. Au fost scoşi şi ceilalţi oameni din hotel. E o coincidenţă că s-a întâmplat înaintea acestui meci. Noi am fost controlaţi timp de o oră şi jumătate după care a fost evacuat tot hotelul", a afirmat Argăseală.

Partida Ujpest FC - Steaua Bucureşti, din manşa secundă a turului doi preliminar al Ligii Europa, se va disputa astăzi, de la ora 20.45. În prima manşă, Steaua a învins, pe teren porpiru, cu scorul de 2-0.

Mediafax

×
Subiecte în articol: sport steaua