x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Belodedici: „M-a uitat lumea din fotbalul romanesc!"

Belodedici: „M-a uitat lumea din fotbalul romanesc!"

21 Mai 2004   •   00:00

Miodrag Belodedici a implinit ieri 40 de ani. Fostul libero al Stelei si al echipei nationale este stabilit in Spania, la Valencia.

PAUL ANDONE

  • Jurnalul National: Cum te simti la 40 de ani?

    Miodrag Belodedici: Ma simt foarte tanar, ca la 34 - 35 de ani. Nu m-am ingrasat, nu am fire albe in par, sunt gata sa intru pe teren. Glumesc, va dati seama. Acum incerc sa ofer cat mai multe copiilor.

  • Cum iti merge in Spania?

    Ma simt foarte bine. Am drept de rezidenta in Spania, am casa mea aici. Sunt antrenor la o scoala privata de fotbal, unde am doua grupe de copii pe care le pregatesc.

  • De Romania nu ti-e dor?

    Eu vin in tara in fiecare an, in concediu. Ma duc sa o vad pe mama si sa ma mai intalnesc cu prietenii.

  • Urmaresti ce se intampla in campionat?

    Sigur. Sunt la curent cu lupta dintre Steaua si Dinamo. E greu ca fosta mea echipa sa mai castige campionatul, pentru ca ei trebuie sa bata tot, iar Dinamo sa se impiedice de doua ori.

  • Despre echipa nationala ce parere ai?

    Meciul cu Germania nu l-am vazut, dar am inteles ca a fost excelent. A doua zi toata lumea ma felicita si ma intreba cum a fost posibil. Avem o grupa grea, dar trebuie sa credem in sansa noastra.

  • Te-a mai cautat cineva din fotbalul romanesc?

    Nimeni. Nici de la federatie, nici de la Liga, nici de la Steaua. Vorbesc mereu la telefon doar cu vechii mei prieteni, Hagi, Lacatus sau Balint.

    Nu se grabeste cu antrenoratul

    Multi jucatori din generatia lui Belodedici sunt acum antrenori, unii cu destui ani de experienta. Discutand pe marginea acestui subiect, cel poreclit „Caprioara" a spus: „Nu vreau sa ma grabesc. Am preferat sa incep aceasta munca de la cel mai mic nivel. Imi place sa lucrez cu copiii. Trebuie sa-i invat cum sa paseze si sa controleze corect mingea. Va veni vremea cand voi antrena si eu o echipa. Nu stiu insa daca va fi in Romania sau in alta parte".

    „E greu de imaginat ce atmosfera este in Valencia dupa ce a castigat Cupa UEFA. S-a dat liber de la munca, tot orasul este la aeroport, pentru ca vine echipa din Suedia. E anuntata o mare fiesta"
    Miodrag Belodedici
  • ×
    Subiecte în articol: sport