x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Benfica - Dinamo 1-0 / "Era nevoie de curaj!"

Benfica - Dinamo 1-0 / "Era nevoie de curaj!"

de Marius Mihalcea    |    16 Feb 2007   •   00:00
Benfica  -  Dinamo 1-0 / "Era nevoie de curaj!"
Corespondenta din Lisabona
Oficialii dinamovisti sunt de parere ca rezultatul ar fi putut fi altul daca echipa juca ofensiv, mai ales ca Benfica nu a aratat o forma deosebita. Toti spun la unison ca echipa calificata se va decide la Bucuresti.

Fluierul final a gasit trist sectorul VIP-urilor dinamoviste. "Am avut si ghinion. Nu pot sa cred. Totusi, am incredere ca ne calificam", a declarat directorul executiv, Cristi Borcea. Managerul Florin Raducioiu este de alta parere: "Au fost lucruri care nu au mers. Era nevoie de curaj".

TRISTETE. Unul dintre actionari, Vasile Turcu, a comparat trist diferenta de valoare dintre cele doua echipe: "Nu putem compara Dacia cu Mercedes. Ei sunt Mercedes, iar noi Dacia. Zici ca jucam ca in 1907, cu furca si coasa, comparativ cu ei". Oficialul "cainilor" a lasat insa loc de mai bine: "Nu trebuie sa fim rai si sa acuzam fotbalistii. Eu sunt multumit de jocul lor. Nu prea am atacat, dar avem timp s-o facem in retur. Calificarea se joaca la Bucuresti, dar in acest moment mai avem doar 30% sanse de calificare". Fostul si, foarte posibil, viitorul actionar, Gigi Netoiu, a declarat: "Nu poti sa obtii un rezultat pozitiv fara sa pui probleme. Exista inca un decalaj intre ce joaca echipele mari in Europa si ce jucam noi".

ELOGII. Portarul Bogdan Lobont este elogiat de presa portugheza. "Dupa o evolutie fantastica a lui Lobont, Benfica si-a lins ranile pe final prin Miccoli, desi pana atunci fusese o umbra a ceea ce este. Dinamo a stiut cum sa adoarma adversarul", titreaza site-ul "sportportugal". Un alt site, cel al UEFA, a notat: "Un gol tarziu al lui Miccoli a salvat-o pe Benfica de rusine. Oamenii lui Mircea Rednic au luptat, insa au gresit in final. Lobont a fost cel mai bun". Capitanul dinamovist, Ionel Danciulescu, a precizat: "Lobby a facut o partida mare. Ne-a salvat de mai multe ori. Este un portar mare".

VINOVATUL "ZE"
Tehnicianul "cainilor" s-a suparat pe Ze Kalanga: "I-am dat o sansa, dar nu a reusit sa profite. Am gresit ca l-am introdus in teren", a declarat Rednic. Pe aceeasi linie merge si administratorul delegat, Cornel Dinu: "Din pacate, Ze Kalanga are calitati, dar ii lipseste forta cerebrala". Presedintele LPF, Dumitru Dragomir, este si mai dur: "Ze Kalanga a fost aerian". Ieri dupa-amiaza, la aterizarea pe "Otopeni", lui Ze Kalanga i s-a facut rau, fiind nevoie de interventia medicului Liviu Batineanu.

REDNIC CREDE IN CALIFICARE
Antrenorul Mircea Rednic (foto) era suparat la finalul jocului cu Benfica. "Nu stiu daca meritam un egal, dar este trist sa iei gol in ultimele minute. Nu ne-am concentrat asa cum trebuia. Sunt optimist insa in privinta returului si cred ca putem invinge fara probleme pe teren propriu", a declarat tehnicianul dinamovist. "Puriul" a mai adaugat: "A fost un meci echilibrat. Sunt multumit de evolutia echipei, cu exceptia fazei din care am primit golul. Sunt increzator in calificare".

×
Subiecte în articol: sport