x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Bergodi descalecă în Ghencea

Bergodi descalecă în Ghencea

de Dragos Stoica    |    14 Iun 2009   •   00:00
Bergodi descalecă în Ghencea
Sursa foto: Alex Nicodim/Gazeta Sporturilor

Tehnicianul italian l-a anunţat ieri telefonic pe Gigi Becali că acceptă să preia echipa din această vară, urmând să semneze un contract pe doi ani.

Curtat de Steaua, Dinamo şi Rapid, dar având şi alternativa rămânerii la Iaşi, italianul Cristiano Bergodi şi-a dat ieri acceptul pentru a antrena formaţia din Bulevardul Ghencea. După ce Gigi Becali declarase în cursul dimineţii că aproape sigur Bergodi va veni la Steaua, site-ul oficial al "militarilor" a anunţat ieri după-amiază faptul că italianul va fi noul antrenor.

PAROLIST
Antrenorul şi-a respectat cuvântul dat miercuri lui Gigi Becali, când, după o întrevedere cu acesta, l-a asigurat de faptul că cel târziu sâmbătă îi va comunica răspunsul său. Sesizând pe moment deruta patronului, Bergodi l-a liniştit pe acesta cu multă diplomaţie: "Nu vă faceţi griji, Steaua nu e o echipă care se poate refuza, dar trebuie să vorbesc şi cu soţia mea", argument acceptat îndată de Becali.

Aşa cum l-a asigurat pe finanţator, Bergodi l-a sunat ieri pe acesta şi i-a comunicat răspunsul său afirmativ. "Ne-am înţeles în proporţie de 99 la sută! Mai lipseşte doar semnătura lui Bergodi pe contract şi totul este în regulă! Mi-a promis că va întineri mult echipa şi că în cinci ani vom avea o echipă de tineri talentaţi. În zece ani, cu echipa asta o să dominăm Europa", a spus Becali după întâlnirea cu Renzo Rossi, secundul lui Bergodi, care s-a întâlnit ieri cu patronul Stelei.

De altfel, deşi încă nu dăduse răspunsul final, Bergodi practic a emis primele semne că va accepta chiar de joi, când i-a rugat pe oficialii stelişti să nu confirme încă nici un meci amical, până când el nu va vedea lista posibililor adversari. Conform site-ului oficial, Bergodi va fi prezentat oficial în cadrul unei conferinţe de presă la data de 25 iunie.

REGULI
Intrat ieri în direct la GSP TV, Gigi Becali a afirmat că noul antrenor va avea mână liberă în pregătirea echipei, precum şi asupra alcătuirii primului "unsprezece". "Bergodi mi-a spus să le dau jucătorilor să citească regulile pe care le va dori respectate la Steaua, urmând ca jucătorii să semneze din nou contractele dacă vor accepta aceste reguli, în caz contrar putând să-şi rezilieze înţelegerile cu Steaua.

«Cine nu este de acord cu aceste reguli, nu lucrează cu mine», mi-a spus Bergodi. De când visez eu un antrenor care să pună bazele pe muncă şi disciplină! Bergodi este o persoană serioasă, o persoană de onoare, care a spus că pleacă singur dacă nu-şi atinge obiectivul", a declarat Gigi Becali pentru GSP TV.

CARIERĂ
Cristiano Bergodi s-a născut la 14 octombrie 1964 la Bracciano, Italia, şi s-a evidenţiat ca fotbalist în perioada 1989-1996, când a evoluat pentru Lazio Roma, marcând de patru ori în 160 de partide. Ca fotbalist, Bergodi a mai trecut pe la Albano, Pescara, Padova şi Sliema Wanderers, de unde s-a retras în vara lui 2000. A debutat în meseria de antrenor în 2002, pentru ca din sezonul 2005-2006 să vină în România, pentru a antrena formaţia FC Naţional, cu care a jucat finala Cupei României.

A plecat la CFR Cluj în campionatul imediat următor, pe care a clasat-o, în premieră, pe un loc de Cupa UEFA, fiind însă demis, în mod surprinzător. La începutul sezonului 2007-2008 a activat timp de câteva luni la Rapid, cu care a câştigat Supercupa României, după care a luat o pauză de aproximativ un an şi jumătate. În returul sezonului recent încheiat, tehnicianul italian a pregătit formaţia "Poli" Iaşi, care a încheiat sezonul pe locul 14, salvându-se de la retrogradare.

×
Subiecte în articol: sport bergodi