x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Bergodi, golan mincinos!"

"Bergodi, golan mincinos!"

de Marius Mihalcea    |    22 Sep 2009   •   00:00
"Bergodi, golan mincinos!"
Sursa foto: Cristi Preda/Gazeta Sporturilor/Intact Images

Faptul că tehnicianul italian nu doreşte să renunţe la salariul pe primul an de contract, în valoare de 250.000 de euro, ameninţând cu FIFA şi cu UEFA, l-a enervat la culme Gigi Becali.



Demis de Gigi Becali la finalul partidei de joia trecută cu Sheriff Tiraspol (0-0), pe motiv că şi-ar fi dezonorat patronul, nepermiţându-i să intre la vestiare în pauză, lui Cristiano Bergodi nu i-a fost încă reziliat contractul cu Steaua. "Apelez la FIFA şi la UEFA dacă nu se va găsi o soluţie acum pentru rezilierea contractului şi dacă nu-mi voi primi banii care mi se cuvin!", a ameninţat Bergodi duminică noapte, la Recursul Etapei. În apărarea sa, italianul invocă una dintre prevederile înţelegerii sale cu Steaua, care spune că, în situaţia în care angajatorul va renunţa la angajat, va trebui să-i plătească acestuia salariul pe un sezon întreg, care expiră în iunie 2010, indiferent de momentul în care a survenit despărţirea.

ÎL MĂNĂNCĂ ECHIPA A DOUA

De partea cealaltă, finanţatorul Stelei, Gigi Becali, a spus că nu se pune problema ca Bergodi să mai primească vreun ban în afara salariului aferent celor două luni cât a activat în Ghencea, iar dacă nu acceptă această situaţie nu-i va mai fi reziliat contractul şi va fi trimis la echipa a doua. "Bergodi e un golan mincinos, minte că n-a primit bani. El nu a fost demis decât de la prima echipă, dar nu scrie nicăieri în contract că e antrenor numai acolo. Scrie că e angajat la clubul Steaua, nu la prima echipă. Eu consider că trebuie să se ducă la echipa a doua. E foarte bun antrenor şi am nevoie de el la echipa a doua, fiindcă acolo e speranţa Stelei. Să apeleze la FIFA, dar o să-i spun să le arate actul de demitere. Acolo e pe acte şi o să vedeţi cum vine la echipa a doua antrenor!", a reacţionat Gigi Becali.

"Eram nervos"

Tot în cadrul emisiunii "Recursul Etapei", Cristiano Bergodi a ţinut să clarifice incidentul dintre el şi Gigi Becali, petrecut în pauza meciului cu Sheriff. "Eu eram nervos, dar sunt o persoană cu educaţie şi m-am comportat civilizat, nu am făcut nimic obscen. Cine spune că l-am dezonorat pe domnul Becali spune o mare prostie. Problema a fost că domnul Becali a venit nu pentru a-i încuraja pe jucători, ci pentru a-i critica. El a certat toţi jucătorii şi asta m-a deranjat. I-am zis că nu mi se părea cel mai potrivit moment pentru asta. S-a văzut după pauză că jucătorii au fost nervoşi", a mărturisit italianul.

AISS vrea palmaresul

Asociaţia Independentă a Suporterilor Stelişti (AISS) a luat act de ultimele afirmaţii ale lui Gigi Becali, potrivit cărora este dispus să cedeze atât pachetul de acţiuni al clubului, cât şi palmaresul, culorile şi emblema acestuia. "Dorim să notificăm conducerea clubului că suntem în aşteptarea unei invitaţii pentru a pune la punct toate detaliile necesare cedării drepturilor asupra palmaresului şi emblemei către AISS sau către CSA sau a unei conferinţe de presă în care domnul Gigi Becali va întări şi, astfel, valida declaraţiile făcute... Dorim să asigurăm suporterii stelişti că, în eventualitatea unei veridice voinţe din partea finanţatorului, ne angajăm să donăm drepturile asupra palmaresului şi emblemei clubului FC Steaua Bucureşti viitorilor investitori", se menţionează într-un comunicat al AISS.

Pleacă Dayro?
Acum antrenor la San Lorenzo, fostul internaţional argentinian Diego Simeone a pus ochii pe stelistul Dayro Moreno. "Jucătorul de 24 de ani este primul candidat pe lista lui San Lorenzo, în cazul în care negocierile dintre clubul din Buenos Aires şi compatriotul său Jackson Martinez vor eşua. Dayro nu mai este titular la prima echipă a Stelei şi ar agrea o mutare în fotbalul argentinian", scrie presa argentiniană.

×
Subiecte în articol: sport