x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Boicot stelist la turneul din Cipru

Boicot stelist la turneul din Cipru

12 Feb 2004   •   00:00

Anghel Iordanescu le ceruse jucatorilor de la Steaua sa se prezinte ieri, dupa amicalul cu Sinik Iaroslavl, in cantonamentul din Cipru. Trimis sa-i aduca pe fotbalisti la Limassol, "secundul" Dan Apolzan a fost ignorat de stelisti.

Piturca si Steaua il boicoteaza pe Puiu

Radoi, Dica, Dorinel Munteanu si Florentin Dumitru, cei patru jucatori ai Stelei convocat i pentru turneul din Cipru, nu s-au prezentat in cantonamentul echipei nationale.
PAUL ANDONE
MIHAI IGIROSANU

Scandalul "cipriot" legat de prezenta jucatorilor stelisti la echipa nationala a atins cote maxime. Conducerea ros-albastrilor a decis ca Radoi, Dica, Dorinel Munteanu si Florentin Dumitru sa onoreze convocarea doar cu trei zile inaintea meciului cu Georgia, de pe 18 februarie.

AMENINTARE. "Dorim sa ni se asigure acelasi tratament ca si jucatorilor din strainatate. In caz contrar, ne retragem de la echipa nationala! ", a declarat Radoi. Ieri-dimineata, selectionerul Anghel Iordanescu a anuntat ca va considera drept boicot daca stelistii nu se vor prezenta in cantonamentul "tricolorilor" de la Limassol, dupa "amicalul " Stelei cu Sinik Iaroslavl.

EXPLICATIE. Cum acestia au decis sa ramana la Larnaca, in cartierul general al Stelei, lucrurile au degenerat. "Jucatorii nostri vor pleca la nationala asa cum am anuntat, conform regulamentelor FIFA. Si eu am fost selectioner, insa am tinut cont si de programul echipelor de club si chiar am renuntat la un turneu intr-o iarna, pentru a-i lasa pe fotbalisti la echipele lor", a declarat Victor Piturca. "In caz ca federatia ar vrea sa-i suspende, n-o sa aiba pe cine, pentru ca ei sunt retrasi de la echipa nationala. M-am rugat de jucatori sa se duca la echipa nationala, insa ei nu vor. Vor ajunge in cantonamentul echipei nationale pe data de 15 februarie, pentru ca meciul cu Georgia este abia pe 18 februarie. Iordanescu ii ia ca sa stea in cantonament, iar Steaua nu-i are la meciuri", a continuat pe aceeasi linie Gigi Becali.

REACTIE. "In aceste zile vom convoca un Comitet de Urgenta si vom lua masuri drastice impotriva jucatorilor si a celor vinovati", a spus presedintele FRF, Mircea Sandu.

Apolzan a venit degeaba la Limassol
Selectionerul Iordanescu il trimisese pe secundul Dan Apolzan la Limassol pentru a-i transporta in cantonamentul "tricolorilor" de la Larnaca pe Radoi, D. Munteanu, Dica si Fl. Dumitru. Acesta a urmarit meciul amical pe care ros-albastrii l-au disputat ieri cu rusii de la Sinik Iaroslavl, dupa care a mers la vestiare pentru a-i lua pe fotbalistii convocati de General. Numai ca, surpriza, in frunte cu Mirel Radoi, acestia au refuzat sa mearga cu Apolzan, fiind sustinuti si de antrenorul Victor Piturca. Motivele boicotului stelist il reprezinta scandalul imens dintre patronul Stelei, Gigi Becali si selectionerul Anghel Iordanescu. Ultimul a decis de curand sa continue actiunea penala impotriva liderului din Ghencea, pentru ca acesta nu si-a respectat promisiunea de a-si cere scuze public, in urma acuzatiilor grave pe care i le-a adus in dese randuri.

×
Subiecte în articol: sport