x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Bolivia / Debut la 12 ani în prima ligă

Bolivia / Debut la 12 ani în prima ligă

de Ovidiu Ciutescu    |    20 Iul 2009   •   00:00

La doar 12 ani, Mauricio Baldivieso, poate intra în Cartea Recordurilor. Motivul ţine de faptul că, probabil, este cel mai tânăr jucător de fotbal din istorie care a debutat într-o primă ligă de pe mapamond. Baldivieso a debutat în tricoul echipei Aurora, pierzând partida disputată contra FC La Paz cu 1-0. Conform publicaţiei eldeber.com, tânărul Mauricio are op ofertă concretă de transfer la Real Madrid!



Tânărul jucător a fost promovat la acest nivel chiar de tatăl său, antrenorul echipei Aurora. Julio Cesar Baldivieso, tatăl puştanului, supranumit  "Împăratul", este unul dintre cei mai mari jucători bolivieni din toate timpurile şi actualul antrenor al clubului Aurora din oraşul Cochabamba.

Mauricio a fost trimis în teren încă din minutul 39. Chiar dacă are doar 12 ani, el nu a fost scutit de evenimente neplăcute de către adversari. La doar cinci minute după ce a fost introdus pe teren a fost victima unei intrări violente din partea unui adversar, Henry Alaca, care l-a lovit la glezna dreaptă. După ce a primit îngrijiri la marginea terenului, Mauricio a revenit pe gazon, în aplauzele spectatorilor. "Sunt extrem de mândru de fiul meu, are foarte mult talent", a declarat Julio Cesar Baldivieso, care a calificat drept "criminală" întrarea lui Alaca, nesancţionată de central nici măcar cu un cartonaş galben. FC La Paz a încheiat, însă, jocul în doar 9 oameni, după ce arbitrul a eliminat doi jucători ai gazdelor, notează AFP.

×
Subiecte în articol: sport