x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Borcea, Gigi, atenţie la popa Krenek!

Borcea, Gigi, atenţie la popa Krenek!

10 Mai 2010   •   00:00
Borcea, Gigi, atenţie la popa Krenek!
Sursa foto: Razvan Pasarica/Intact Images/Gazeta Sporturilor

Fauna fotbalului românesc se poate completa anual din Liga 2, unde jucătorii sunt mai mult pariori şi se vând pe 200 de lei Spre deosebire de patronii sau preşedinţii din Liga 1, asupra cărora sunt aţintiţi toţi ochii, omologii acestora din eşalonul secund se lăfăie în voie.

De exemplu, de la conducerea celor de la FCM Tg. Mureş, un paroh pare să controleze totul. La finele acestei săptămâni, la Tg. Mureş va avea loc o confruntare ce poate fi decisivă, FCM - UTA.

Tensiunea cu care este aşteptat acest duel pare că i se datorează preşedintelui celor din Tg. Mureş, preotul ortodox din Cihei Alex Krenek, consătean cu secretarul general al FRF, Adalbert Kassai. În 2008, acesta a fost în centrul unei afaceri controversate.
La acea vreme, cotidianul Bihoreanul a dezvăluit culisele afacerii controversate prin care Alex Krenek a vândut locul în Liga 2 al echipei pe care o prezida atunci, Luceafărul-Lotus Băile Felix.

Un alt subiect care poate spori tensiunile pe acest final de sezon din Seria a II-a a Ligii 2 este acela că, apă­rută în Liga 2 prin fuzionare, acum mai puţin de trei ani, FCM Târ­gu-Mureş ar putea să nu aibă drept de promovare. Episoadele controversate nu se opresc aici.
În aprilie, înaintea meciului Dacia Mioveni - FCM Tg. Mureş, site-ul liga2.ro nota: "Mihai Florin Marcu va arbitra la centru. Care este legătura? Aparent nici una, numai că Alex Krenek este pre­şedintele FCM Tg. Mureş, preot origi­nar din judeţul Bihor, de unde provin atât Adalbert Kassai, cât şi arbitrul Mar­cu".

Încheiem cu un citat din acelaşi cotidian, Bihoreanul, apărut în 2008: "În Sânmartin, Alex Kre­nek nu e cunoscut pentru smerenie şi aplecă­ciu­nea de a-i ajuta pe ne­voiaşi, ci pentru îndrăzneala cu care frec­ventează localurile deocheate, la toar­tă cu arbitri şi oficiali ai FRF, cei de care depind şi rezultatele meciuri­lor, şi banii încasaţi de pe urma lor".

×
Subiecte în articol: sport