x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Box - Centură confirmată

Box - Centură confirmată

de Vlad Ionescu    |    03 Mar 2008   •   00:00
Box - Centură confirmată

Victoria prin KO tehnic în repriza a 10-a obţinută în faţa americanului William Joppy i-a crescut cota lui Lucian Bute. El este pregătit să semneze o nouă înţelegere cu Interbox în condiţii mult mai bune.

Victoria prin KO tehnic în repriza a 10-a obţinută în faţa americanului William Joppy i-a crescut cota lui Lucian Bute. El este pregătit să semneze o nouă înţelegere cu Interbox în condiţii mult mai bune.

 

 

La puţin timp după ce l-a spulberat pe Joppy, determinându-l pe americanul de 39 de ani să-şi anunţe retragerea din box, Lucian Bute a participat la o festivitate organizată în cinstea sa chiar la restaurantul arenei Centre Bell din Montreal. Aflat în mare formă, românul a fost sufletul petrecerii, el nerefuzând pe nimeni dintre cei care i-au solicitat autografe sau au vrut să se fotografieze cu el.

 

 

TRATATIVE. Contractul campionului mondial cu clubul Interbox expiră în această lună, iar presa canadiană anunţă că discuţiile pentru prelungirea acestuia deja au început. “Negocierile sunt în curs, iar eu sunt optimist că vom ajunge la un acord. Lucian este un băiat  inteligent, care ştie foarte bine să-şi apere interesele. El este conştient de valoarea sa, însă noi avem multe să-i oferim. Cred că vom fi în măsură să facem un anunţ oficial în cel mai scurt timp”, a declarat Jean Bedard, preşedintele Sportscene, principalul acţionar al Interbox. Contractul nu poate fi mai lung de doi ani, deoarece legile din Quebec interzic acest lucru.

 

 

VIITOR. Lucian Bute ar putea urca din nou în ring în luna mai, pentru un meci opţional cu titlul pe masă, înaintea confruntării obligatorii din toamnă, cu învingătorul luptei dintre mexicanul Librado Andrade şi germanul Robert Stieglitz. Un meci cu Joe Calzaghe sau Bernard Hopkins, numele mari ale categoriei, ar putea avea loc anul viitor, crede Don Majeski, negociatorul Interbox cu promotorii străini. “Nu a ajuns încă la potenţialul maxim, mai are de învăţat. Îi mai trebuie experienţă ca să ajungă un superstar internaţional, iar noi îl vom dirija progresiv spre marile bătălii”, a spus Majeski. Dacă majoritatea specialiştilor au avut numai cuvinte de laudă la adresa lui Bute, Leonard Doroftei a făcut notă discordantă, fostul campion mondial declarând pentru Sport.ro că Lucian a avut parte numai de adversari mediocri.

 

vlad.ionescu@jurnalul.ro

 

 

 

Vis olimpic

 

 

Calificat în finala categoriei 64 kg a turneului preolimpic de la Pescara, ceea ce i-a asigurat participarea la JO de la Beijing, Ionuţ Gheorghe nu s-a prezentat la ultimul meci, cu Gyula Kate (Ungaria), din cauza unor dureri la braţ. “Ce pot să-mi doresc decât titlul olimpic?”, a declarat Ionuţ, care a împlinit 24 de ani chiar în ziua meciului din semifinale cu irlandezul Joyce. Ultimul turneu preolimpic va avea loc în aprilie la Atena.

 

 

Diaconu va boxa la 19 aprilie

 

 

Gala de box în care Adrian Diaconu va lupta pentru titlul mondial interimar la categoria semigrea, care trebuia să se desfăşoare la 29 martie, la Circul de Stat, a fost reprogramată pentru 19 aprilie, cel mai probabil la Sala Polivalentă. Iniţial, gala ar fi trebuit să aibă loc la Polivalentă, dar locaţia a fost schimbată, deoarece la data respectivă are loc turneul preolimpic de handbal feminin.

×
Subiecte în articol: sport