x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Box: Jean Pascal îi acordă lui Diaconu revanşa în decembrie

Box: Jean Pascal îi acordă lui Diaconu revanşa în decembrie

14 Oct 2009   •   00:00

"Rechinul" Adrian Diaconu va boxa pe 11 decembrie cu canadianul Jean Pascal, într-un meci revanşă în care românul va încerca să recâştige titlul mondial WBC la categoria semigrea.



Jean Pascal a câştigat titlul mondial WBC pe 19 iunie, atunci când l-a învins la puncte pe Adrian Diaconu. Între timp, Pascal şi-a pus centura în joc în luna septembrie, învingându-l pe italianul Silvio Branco. Din 19 iunie românul  nu a mai boxat deloc, pregătindu-se pentru această revanşă.  Gala în cadrul căreia se va disputa acest meci va avea loc Montreal Bell Centre. 

Adrian Diaconu va merge în Florida, unde se antrenează şi campionul mondial IBF, Lucian Bute, pentru meciul cu Andrade din 28 noiembrie. La 20 octombrie va avea loc o conferinţă de presă la care vor fi prezenţi atât Pascal, cât şi Diaconu, şi în care vor fi oferite mai multe detalii legate de meci. Adrian Diaconu a cucerit la 19 aprilie 2008, la Bucureşti, titlul mondial interimar la categoria semigrea a versiunii WBC, după ce l-a învins la puncte pe americanul Chris Henry. Într-un alt meci, pugilistul american Chad Dawson s-a impus la puncte în faţa lui Glen Johnson, la 13 aprilie, şi şi-a păstrat titlul mondial WBC la categoria semigrea, pe care urma să şi-l apere în faţa românului Adrian Diaconu. Dawson a refuzat să boxeze cu românul şi astfel Diaconu a devenit campion mondial WBC.

×
Subiecte în articol: sport