x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Box - Obreja: "Sunt sabotat!"

Box - Obreja: "Sunt sabotat!"

de Marius Mihalcea    |    27 Ian 2007   •   00:00
Box  -  Obreja: "Sunt sabotat!"

Razboi intre fostul presedinte al FRB si Seful boxului amator european. Rudel Obreja a spus ieri ca nu s-a pus nici o clipa problema ca ANS sa anuleze Adunarea Generala de alegeri a presedintelui de duminica, in opinia sa totul nefiind decat o conspiratie care-l vizeaza direct.

Comunicatul remis presei joi de ANS, prin care forul condus de Octavian Belu declara nestatutara Adunarea Generala a FRB si revoca alegerile pentru functia de presedinte de la 28 ianuarie, a fost combatut de Rudel Obreja.

COMPLOT. "Am vorbit cu domnul Belu, iar dansul mi-a spus ca n-a dorit sa revoce alegerile. De altfel, nici legea nu-i permitea sa faca asa ceva. El a fost pus in aceasta situatie delicata de consilierii sai, care i-au dat sa semneze un act fara temei. Prin urmare, alegerile se vor tine duminica, asa cum era stabilit", a clarificat Obreja situatia.

Acesta a trecut apoi la atac si a dezvaluit ca toata aceasta tevatura a fost creata de rusul Eduard Khuseinov, presedintele Asociatiei Europene de Box Amator: "La 23 ianuarie, Khuseinov le-a trimis o scrisoare presedintilor ANS si COSR, Octavian Belu si Octavian Murariu, prin care le cerea indepartarea mea din cursa pentru functia de presedinte al FRB. Rusul se bucura si de sustinerea presedintilor a trei cluburi obscure din Romania, niste tradatori care l-au influentat si pe Feri Vastag, punandu-l sa se lupte cu mine pentru presedintie. Pe toti ii acuz de sabotaj. Am instiintat Federatia Internationala de Box, iar aceasta a anuntat ca va lua masuri impotriva lui Khuseinov. Rusul vrea sa ma elimine probabil si fizic, dar nu mi-e frica de nimeni".
ANS precizeaza
ANS a precizat ieri ca "in conformitate cu atributiunile ce ne revin si cu Legea Sportului, nu putem interveni in actiunile federatiilor. Prin urmare, FRB are latitudinea sa-si organizeze toate actiunile, iar convocarea Adunarii Generale a FRB cade in sarcina exclusiva a federatiei". In cadrul Adunarii Generale de duminica se va alege noul presedinte al FRB, candidati fiind Rudel Obreja, care a fost debarcat din functie dupa ce s-a stabilit ca ultimele alegeri n-au fost statutare, si Francisc Vastag.

×
Subiecte în articol: sport