x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Box WBA / Meciul dintre greii Ceagaev şi Valuev a fost anulat

Box WBA / Meciul dintre greii Ceagaev şi Valuev a fost anulat

30 Mai 2009   •   00:00

Meciul de box care urma să se dispute astăzi, la Helsinki, între Ruslan Ceagaev (Uzbekistan) şi Nicolai Valuev (Rusia), a fost anulat, Ceagaev neîndeplinind condiţiile medicale impuse de către Federaţia finlandeză de box. Jocul avea drept miză titlul vacant de campion mondial la categoria grea (versiunea WBA).



Conform legilor finlandeze, niciun detaliu medical nu a putut fi dezvăluit. Potrivit unei surse, Ceagaev s-a dovedit pozitiv la hepatita B, rezultatul testului fiind comunicat după cântarul oficial. "Din păcate, nu am avut altă soluţie decât să anulă lupta. Sănătatea lui Nikolai este prioritatea noastră, iar aceasta nu putea fi asigurată". a declarat promotorul Chris Meyer. "Mi-aş fi dorit ca meciul să aibă loc, însă nu a fost posibil, ţinând cont de circumstanţe", a spus Valuev

Aceasta este cea de-a treia anulare a meciului revanşă dintre cei doi pugilişti, după victoria la puncte înregistrată Ceagaev în faţa lui Valuev, în aprilie 2007, care i-a adus boxerului din Uzbekistan centura de campion WBA. Primele două lupte au fost anulate după ce Ceagaev a suferit o ruptură a tendonului lui Ahile în timpul unui antrenament, precizează AP.

Cunoscutul promotor american Don King, care îl reprezintă pe Valuev, a declarat că, în aceste condiţii, titlul WBA ar trebui să-i revină "uriaşului" rus (2,13 m). "Fără nicio îndoială, Asociaţia Mondială a Boxului (WBA) ar trebui să-l desemneze pe Nikolai Valuev drept campion al greilor. Acesta a aşteptat cu răbdare ca Ceagaev să fie apt din punct de vedere medical, pentru a putea disputa lupta, însă, după cum se vede, acest lucru nu mai este posibil", a precizat Don King.

×
Subiecte în articol: sport