x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport “Bricheta” - Azi este ziua deznodământului

“Bricheta” - Azi este ziua deznodământului

de Marius Mihalcea    |    28 Mar 2008   •   00:00
 “Bricheta” - Azi este ziua deznodământului
Sursa foto: Christian Silva/

Verdictul Comisiei de Disciplină în cazul meciului Rapid – Steaua se va da azi, dar abia după ora 17:00, nu la amiază, aşa cum se stabilise iniţial. Ora de începere a şedinţei Comisiei de Disciplină a FRF a fost mutată cinci ceasuri mai târziu, deoarece Comisia Centrală a Arbitrilor, care va trebui să stabilească în ce măsură decizia lui Alexandru Deaconu de a întrerupe jocul se încadrează în litera regulamentului, se va reuni tot astăzi, la ora 9:30.

Verdictul Comisiei de Disciplină în cazul meciului Rapid – Steaua se va da azi, dar abia după ora 17:00, nu la amiază, aşa cum se stabilise iniţial. 

 

 

Ora de începere a şedinţei Comisiei de Disciplină a FRF a fost mutată cinci ceasuri mai târziu, deoarece Comisia Centrală a Arbitrilor, care va trebui să stabilească în ce măsură decizia lui Alexandru Deaconu de a întrerupe jocul se încadrează în litera regulamentului, se va reuni tot astăzi, la ora 9:30.

 

 

 

CCA DĂ STARTUL. Soluţionarea cazului, care la început părea o chestiune extrem de simplă, cel puţin în ceea ce priveşte direcţia pe care urma să o ia cele trei puncte puse în joc, Steaua fiind creditată cu şanse considerabile să obţină victoria la masa verde, s-a complicat după ce avocatul clubului Rapid, Gheorghe Florea, a pus pe tapet acoperirea regulamentară a deciziei lui Deaconu de a opri meciul. Iar despre acest lucru se va pronunţa CCA, la solicitarea preşedintelui Comisiei de Disciplină, Daniel Cernat. “Domnul Cernat m-a sunat şi s-a interesat de un articol din regulamentul nostru, dar a fost o discuţie privată. Altfel, membrii comisiei pe care o conduc nu au păreri diferite în acest caz. Totuşi, acum este o situaţie deosebită şi trebuie să analizăm toate aspectele şi toate posibilităţile de interpretare a regulamentului, care este de fapt regulamentul competiţiei, ROAF-ul. Din punct de vedere al legilor jocului există o mică diferenţă de opinie”, a declarat ieri preşedintele CCA, Gheorghe Constantin.

 

marius.mihalcea@jurnalul.ro

 

 

 

Blamat pe site

 

 

Rapidiştii l-au desfiinţat ieri, într-un comunicat postat pe site-ul oficial al clubului, pe arbitrul Alexandru Deaconu: “Premiat pentru fuga din Giuleşti şi pentru admirabilul spirit de conservare, sfidând astfel orice act de curaj săvârşit de alţi români rămaşi anonimi, monumentul de frică, laşitate, ignoranţă şi de duplicitate numit Deaconu prosteşte o ţară întreagă şi legiferează fraudulos transformarea fotbalului românesc într-un banal concurs de aruncare cu bricheta”.

 

 

Amendă

 

 

La sfârşitul săptămânii trecute, în Bundesliga s-a petrecut un incident similar cu cel de la meciul Rapid – Steaua, centralul întâlnirii MSV Duisburg – Hannover, scor 1-1, fiind şi el lovit în cap cu o brichetă. Arbitrul a dus însă meciul până la capăt, iar Comisia de Disciplină a Federaţiei Germane de Fotbal (DFB) a amendat clubul gazdă cu 40.000 de euro şi l-a avertizat că în cazul unei recidive va risca o etapă de suspendare a terenului sau disputarea unei partide cu porţile închise.

×
Subiecte în articol: sport